Timo Soini elämän asialla

Nimittäin oman elämänsä asialla. Soini käyttää vakaumustaan jälleen kerran vastakkainasettelun luomiseen sekä riidankylvämiseen. Edellisellä kerralla Soini teki sen käyttäen nousuun äärioikeiston ääniä ja johti kansaa toisiaan vastaan maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Sen jälkeen Soini käänsi takkinsa ja erosi Perussuomalaisista kun se oli niin pahasti rasistinen puolue, siis se sama jonka Soini oli rakentanut. Nyt Soini kosiskelee ääriuskovaisten ääniä laittaen kansan toisaan vastaan aborttiin liittyvässä kysymyksessä. 

Minä kaipaan politiikaan älykästä ja laaja-alaista keskustelua. Naurettavuuden huippu saavutettiin kun ministerit keskustelevat julkisuudessa keskenään emojien välityksellä. En tiedä onko minussa jotain pahasti vialla mutta se, että lehdet raportoivat millaisia emojia ministerit lyhyisiin teksteihin liittävät saa minut voimaan pahoin. En osaa kuvitella pahempaa poliittisen keskustelun alennustilaa mutta pahaa pelkään, että vielä tämäkään ei ole pohjakosketus. Tosin hyvää tässä on se, että nyt nekin jotka ei osaa lukea voivat seurata poliittista depattia. Voi luoja.

Timo Soinin tavoite toki ei ole puolustaa elämää vaan hankkia uusi hillotolppa koska kohta loppuu unelma pesti Sipilän hallituksen takuumiehenä. Soinihan on pitänyt Sipilän hallituksen pystyssä ja mahdollistanut hallituksen vähäisen toimintakyvyn sekä avannut Sipilälle mahdollisuuden tuoda täysin mielivaltaisia asioita valmisteluun. Soini on ollut tärkeiden poliittisten aiheiden kohdalla hipihiljaa eikä näin ole leimautunut kovin vahvasti hallituksen politiikkaan. Käsinukkeina on toiminut Simon Elo ja Sampo Terho. Soini pelaa kyllä hienosti, itsensä kannalta.

Timo Soini on Suomen poliittisen historian suurin valehtelija ja takinkääntäjä. Tosin tavallaan ymmärrän Soinia hyvin. Soini painoi vuosikausia hyljeksittynä hylkiönä politiikkaa ja unelmoi joskus vielä näyttävänsä närhen munat. Soinin katkeruus on luultavasti kasvanut niin suureksi, että hän menetti kokonaan käsityksen siitä miksi politiikkaa tehdään ja miksi siihen hakeudutaan. Yhteisten asioiden hoito yhteiseksi hyväksi. Sen takia tavallaan säälin Soinia ja ymmärrän hänen käyttäytymistä. Soini on se tukeva koulukiusattu poika joka koskaan ei päässyt katkeruudesta eroon vaikka sai menestystä, hetkeksi. Soini ei koskaan oppinut jakamaan vastuuta ja luottamaan toisiin ihmisiin.

Soinin poliittisen historian tärkeimpiä ihmisiä on Tony Halme. Edesmenneen Halmen luonne ja toiminta opetti Soinille miten voi hyväksikäyttää ihmisten aidon vakaumuksen tuottamaa vastakkainasettelua riidankylvännässä. Halme oli aito, Timo Soini ei. Halme oli valmis menemään ajatuksiensa ja vakaumuksensa kanssa tuleen mutta Soini taluttaa muut tuleen ja miettii joka käänteessä miten voi itse hyötyä tilanteesta sekä ihmisistä. Halme on ansainnut siten meidän kunnioituksen mutta hyväksyntä on sitten jokaisen oma asia.

Sitähän Soini nyt tekee käyttäen häikäilemättömästi hyväkseen asemaansa ministerinä ja Suomen kansan edustajana. Keskustelu aborteista värittyy vahvasti uskontoon sekä jokaisen henkilökohtaiseen vakaumukseen. Näin saadaan jälleen kerran keskustelusta sellainen jossa ei keskustella asiapohjalla vaan tunnepohjalla. Jokaisella on mielipide ja jokainen voi asettua mielipiteen kanssa toista vastaan. Ja sitä Soini nimenomaan haluaa. Kun hän saa mielipiteet jaettua niin hän voi esittää vastahakoisen pakoitettua olla äärilinjaa edustavien puhemies ja lupaa edustaa heitä eduskunnassa. Tämä on siis ihan puhdasta vaalilaskentaa, miten saan riittävästi ääniä ja millä tavalla. Asiapoliitikoksi Soinin kompetenssi ja kyvyt ei ole koskaan riittäneet.

Soini oli viimeksi näkyvästi julkisuudessa kun hän oli Kanadassa marssimassa oman aattensa puolesta. Se ei ollut sattumaa vaan osa Soinin vaalikampanjaa. Minkään oikean poliittisen asian kanssa Soini ei ole julkisuudessa näkynyt. Se johtuu siitä, että Soinilla ei ole yksinkertaisesti osaamista tai näkemystä siitä politiikasta jolla Suomea ja maailmaa rakennetaan.

Soini ei ole poliitikko vaan henkilökohtaisen edun tavoittelija. Tällä hetkellä sen mahdollistaa Suomen hallitus, tarkemmin sanottuna Juha Sipilä ja Petteri Orpo. Heillehän ei kelvannut hallitukseen Persut koska arvot eivät olleet hallituksen arvoja edustavia. Tuohan oli totta kai täyttä puppua koska oikeasti Persut piti saada hallituksesta pois koska eivät olisi pysyneet ruodussa sote- ja maakuntauudistuksen kanssa, eikä suostuneet kurittamaan köyhää tavalla jota hallitus on käyttänyt. Timo Soinin arvot silti hallitukselle kelpaa näemmä oikein mainiosti vaikka Juha Sipilä ilmoitti sähköpostin välityksellä, ettei Soinin kanta ole hallituksen kanta. Hyvä niin. Tämähän on Juha Sipilälle vaikea asia koska suurin osa hänen äänestäjistä ja fanaattisista kannattajista vastustavat aborttioikeutta uskon tai muun vakaumuksen varjolla. Tämän takia Soinia ei tulla harjaamaan ellei sitten Kokoomus laita painetta lisää.

Antakaa trollin vaipua unohdukseen. Sitä Timo Soini nimenomaan on. Trolli joka kaivaa jatkuvasti asioita joilla voi luoda riitaa ja aiheuttaa vahvaa vastakkainasetetelua. Palautetaan yhdessä politiikkaan taas asiakeskustelu ja toisten kantojen kuuntelu sekä ymmärtäminen. Meillä kaikilla on näkemyksiä, joskus vääriä sekä perustuen väärään tietoon. Sopu alkaa siitä kun kuuntelee toista ja pyrkii ymmärtämään toista. Sen takia elämme demokratiassa, että se on keino muodostaa kansan tahto siitä miten yhteiskunnassa toimitaan. Timo Soini ja tämän hetken hallitus on farssi, irvikuva demokratiasta.

]]>