Sote- ja maakuntauudistus on nyt Zombie Makusote

Kansa ja koko lehdistö tapitti valiokunnan ovea, kuin sieltä voisi tulla uudestisyntynyt Kekkonen ulos koska tahansa. Ei tullut Kekkonen eikä tullut vapauttavaa niskalaukausta sote- ja maakuntauudistukselle. Sen sijaan ulos käveli lausunnon muodossa Zombie Makusote. Sipilä ja Orpo kiirehti heti kertomaan, että hieno juttu ja kyllä tämä tästä sorvataan nopeasti kasaan. Orpon mielestä vielä ennen eduskunnan kesätaukoa, olikohan se jopa pieni vaatimus. Hauskoja veikkoja, valehtelevat paremmin kuin torikauppiaat. 

PeV armollinen

PeV teki hyvää työtä kovan paineen alla ja oli oikeastaan kovin armollinen lausunnoissa. Sen verran kuitenkin taisi hyvin agressiivinen vaikuttaminen toimia, että nyt meidän ilonamme on Zombie Makusote. Onhan sitä kiva seurailla kun se toikkaroi pitkin käytäviä ja lehdetkin saa kirjoitettavaa. Kesät on hiljaisia kun Hakkarainen on mökillä ja Nykänen Espanjassa. Onneksi on vielä tappajahauki, se tulee joka kesä. Mutta vakavasti, sote- ja maakuntauudistus kaatui tämän päivän lausuntoihin. Lausunnot ottaa kantaa juuri niihin asioihin jotka Kokoomus on ilmoittanut heille ”nurkkapulteiksi” eli ilmeisesti niiksi asioiksi jotka ankkuroivat Kokoomuksen sitoutumaan Soteen. Tällä hetkellä Keskustan ja Kokoomuksen piireissä luetaan tuskassa PeV lausuntoa läpi mutta ei se muuksi muutu eikä pakotietä ole. Keskustalla sinänsä ei ole mitään hätää. Keskustahan ei ole koskaan halunnut valinnanvapausmallia vaan kädet täristen odottaa maakuntien tuloa. Kokoomus ei puolestaan taas halua maakuntia joten tässä käy kuin Suomalaisessa yhteistyössä yleensä, kukaan ei saa mitään.

Kansalle kesäteatteria 

Muistatte varmaan viime kesän hallituksen järjestämän kesäteatterin. Siinä oli upeita käänteitä. Oli lentsikoita, peräkonttiin tungettuja avustajia, petturuutta  ja hillotolppia nuolevia hyödyllisiä mutta kovin ahneita idiootteja. Nyt tämä kaikkien aikojen hallitus järjestää meille taas kesäteatterin. Tämän kesän näytelmän nimi lienee ”kuka pelkää Zombie Makusotea”. Odotan jännityksellä mitä upeita käänteitä tämä näytelmä meille kansalle tarjoaa. Sipilä on tosin niin rento ja luottavainen, että taitaa ottaa pikku torkkuja koko kesän joten häntä ei nyt paljon ole näkyvissä. Jonkun pitää kuitenkin tappaa Zombie Makusote, muuten tämä näytelmä ei toimi. Keskustaa ja Kokoomusta ei kumpaakaan oikein huvittaisi. Vaikka zombie on hidas niin silti kädet sotkeentuu eikä niitä tällä kertaa saa pyyhittyä persujen verhoihin vaan ne pitää pyyhkiä ihan omiin verhoihin. Vaalitkin tulee niin pitäisi paikat olla puhtaana ja näyttää jämäkältä ja äänien arvoisilta. Kuka siis tappaa reppanan Zombie Makusoten? Voihan olla, että se jää sosiaali ja terveysvaliokunnan tapettavaksi. Joko Zombie Makusotea pidetään valiokuntahuoneessa niin kauan, että se ikävystyy kuoliaaksi tai sitten sille annetaan niin vaikeita tehtäviä ettei se suoriudu niistä jonka johdosta se hyppää ikkunasta ulos eli siis PeV vaatimia kohtia ei saada kasaan uskottavasti. Jos Kokoomus toimisi edes jollakin tasolla jonkun ideologian tai aatteen perusteella niin Orpo olisi jo sanonut, että perkele. Kokoomuksen ei tarvitsisi edes kävellä ulos hallituksesta, riittäisi kun piiskuri sanoisi, että painakaa äänestyksessä mitä nappia haluatte. Samaan aikaan olisi parvekkeella julistettu miten Kokoomus on uudistunut kykypuolue jossa saa ajatella omilla aivoilla, siis jos siihen annetaan lupa ja yksilöllä on aivot.

Ja taas kansa maksaa

Yhdessä asiassa hallitus on oikeassa, uudistus pitää saada aikaiseksi. Ja siinäkin hallitus on oikeassa, että tämä veivaus alkaa vaarantamaan Suomen politiikan uskottavuuden. Vaikka enemmän nämä näytelmät sen tekee kuin asioiden vaikea päättäminen. Olisikohan aika uskoa ettei suuria uudistuksia voi tehdä kerralla, eikä uudistuksiin vaan voi sotkea pikkuvanhasti omia poliittisia agendoja. Olisihan se kovasti vaihtelua jos hallitus ajattelisi oikeasti Suomen kansaa joka tässä näytelmien välillä vanhenee ja vähenee. Kohta on kesäteatterissa vain kourallinen katsojia, eikä ministerit pääse kotiin kun kukaan ei aja Audia. Eikä tässä mikään puolue ole ihan puhdas tai syytön mutta kaikki voivat parantaa juoksua kuten Demarit on tehnyt. Peilissä yleensä on se suurin kehityksen jarru, jos sinne uskaltaa kurkata. Kehitys kun vaatii yhteistyötä ja avunantoa.

Katso ja nauti  

Eipä tässä. Kieli poskessa kirjoittelin kun en muuta keksinyt. Alkaa tuntumaan jotenkin irvokkaalta kun Ylen asiantuntijat analysoi sote- ja maakuntauudistuksen käänteitä yrittäen saada niistä jotenkin järjellä perusteltavia. Sanoisi vain, että VMP ja tappakaa nyt joku se Zombie Makusote, se kärsii.

]]>