Seksuaalirikokset politiikan välineenä

Oulussa paljastuneet seksuaalirikokset ovat järkyttäneet Suomalaisia ja vaikuttaneet paljon yleiseen turvallisuuden tunteeseen. Asiaa pahentaa se, että uhrien kärsimystä käytetään politiikan tekemiseen. Kaava on sama kuin vuonna 2015 suuren pakolaistulvan aikaan jolloin myötätuntoa käytettiin politiikan tekemisen välineenä. Suurin ongelma asiassa ei ole ihmiset vaan purskeinen ja lyhytjänteinen politiikka joka pohtii enemmän kannatusta kuin Suomen kansaa.

Seksuaalirikos on aina halveksuttava

Nimestään huolimatta seksuaalirikoksessa ei ole sinänsä mitään tekemistä seksin kanssa. Seksuaalirikos on yksinkertaisesti väkivaltainen teko toista ihmistä kohtaan. Motiiveja ja syitä on yhtä paljon kuin on tekoja. Usein on kysymys alistamisesta ja heikosta itsetunnosta mutta asia on toki monimutkainen eikä yhtä selkeää nimittäjää ole.

Väkivallan teko toista ihmistä kohtaan jättää aina jäljet mutta seksuaalirikos loukkaa erityisesti ihmisen itsemääräämisoikeutta. Seksuaalirikos loukkaa meitä syvästi ja usein jättää uhrille häpeän tunteen. Seksuaalirikoksen jäljet on syvät ja uhreilla tulee olla saatavilla tukea ja apua pitkään.

Poliittinen mässäily kärsimyksellä

Pakolaistulvan aikaan yleisen keskustelun ongelma oli poliittinen mässäily myötätunnolla. Monilla poliitikoilla oli kisa käynnissä siitä kuinka myötätuntoinen ihminen voi olla. Moni näki sen läpi ja piti sitä typeränä koska oli alusta asti selvää, että turvapaikanhaku oikeutta käytettiin väärin perustein. Poliittinen väärä ja valheellinen myötätunto aiheutti useita virheitä sinänsä vaikeassa ja kiireellisessä tilanteessa.

Nyt aiheutuneita ongelmia käytetään ihan samalla tavalla valheellisesti poliittisena keppihevosena. Monet poliitikot ratsastavat teoista aiheutuneella vihalla ja se aiheuttaa vain lisää turvattomuuden tunnetta. Pelko ja viha on aina vahvin politiikan tekemisen väline myötätunnon ohella. Suomen koko yhteiskunnalle aiheutuu tästä valtavia ongelmia koska kärsimystä käytetään jakamaan kansaa ja ihan yksinkertaisesti oman vallan rakentamiseen, sekä huomion saamiseen.

Miten ongelma ratkaistaan?

Suomen kansa omaa erittäin vahvan oikeudenmukaisuuden tajun ja moraalin. Tämä ei toki poista sitä, että totta kai syntyperäiset Suomalaisetkin tekee rikoksia. Puhun nyt yleisellä tasolla enkä yksilöistä. Rikoksen tekee aina yksilöt mutta se ei toki poista sitä, että isoissakin ryhmissä voi kasvaa vääristyneitä käsityksiä moraalista tai hyväksyttävästä tavasta käyttäytyä. 

Suomen kansa on tyytymätön poliittiseen veivaamiseen. Se aiheuttaa sen, että me emme uskalla luottaa poliittiseen johtoon ja heidän kykyyn tai jopa tahtoon suojella kansaa päätöksillä.

Meillä on jo toimivat lait olemassa. Niitä pitää vain noudattaa. Tietyistä rikoksista tuomittu tulee karkoittaa ja evätä kansalaisuus, sekä oikeus hakea turvapaikkaa. Jos siis puhutaan yksilöstä joka hakee turvapaikkaa tai Suomen kansalaisuutta. Lisäksi seksuaalirikoksista langettavien rangaistusten kovuutta pitää nostaa.

Poliittisen johdon pitäisi esiintyä enemmän yhtenäisenä ja tuomita rikokset ehdottomasti mutta syyttämättä toisiaan ja käyttämättä kärsimystä poliittisena keppihevosena.

Poliisien tulee edelleen olla näkyvillä ja olla mukana valistuksessa kuten myös monien muiden viranomaisten. Seksuaalirikokset ovat inhottavia ja niiden kärsimys jää usein vain uhrin ja hänen lähiomaisten kannettavaksi. Seksuaalirikoksista on vaikea keskustella julkisesti ja hyvin usein uhrin osuutta tapahtumassa leimataan. Sen takia näiden rikosten ehdoton tuomitseminen on ehdottoman tärkeää.

]]>