Seisooko peltipoliisi oikeassa paikassa?

Vihaatko sinäkin tien laidassa autoilijoita väijyviä peltipoliiseja? Niin minäkin. Tosin en vihaa niitä sen takia, että olisin liikennevalvontaa vastaan. Minä vihaan niitä sen takia, että ne ovat yleensä täysin väärässä paikassa. Ainakin yleisen turvallisuuden kannalta.

Minä ajan vuodessa noin 30 000 kilometriä Suomea ristiin rastiin työn ja harrastusten perässä. En juuri koskaan aja ylinopeuksia mutta olen sujuvan liikenteen kannalla. Niin minua kuin varmaan monia muitakin ärsyttää peltipoliisit jotka vaikuttaisi olevan paikassa jossa ne eivät vaikuta niinkään turvallisuuteen vaan kerättyjen sakkojen määrään. Valtateillä peltipoliisi löytyy yleensä kohdasta jossa nopeusrajoitusta on laskettu hetkeksi risteyksen takia. Sinänsä toki perusteltavaa mutta turvallisuuden kannalta minä sijoittaisin kameroita enemmän keskusta-alueille turvaamaan lasten koulumatkoja ja muuta liikkumista. Minä asun Martissa ja Sillankorvankadulla on yksi nopeusmittaus joka näyttää hymiöllä onko nopeus sallittu. Miksi tässä kohtaa ei voi olla peltipoliisia?

En halua puolustaa kaahailua tai ylinopeuksia mutta jos ihan totta puhun niin usein pieni ylinopeus ei luo turvattomuutta liikenteeseen. Varsinkin ohitukset ja muut sujuvuuteen liittyvät hetkelliset nopeuden nostot eivät sitä tee. Ja nyt puhun nimenomaan valtateistä ja moottoriteistä. Sillankorvankadulla minut on joskus jopa ohitettu, joka on täysin järjetöntä liikennekäyttäytymistä. Meillä Hyvinkäällä ongelma ei ole niin paha koska meillä on tilaa ja yleensä hyvä näkyvyys mutta toisaalta meillä on todella paljon lapsia liikenteessä. Olen itse sen kannalla, että tehdään yksityisautoilusta helppoa ja turvallista. Liikenne tulee tulevaisuudessa muuttumaan paljon mutta tämän hetken tilanne on se, että monet ovat riippuvaisia autosta. Hyvinkään liiketoiminnan kannalta liikkeiden helppo saavutettavuus on tärkeä tekijä.

Itselle tulee ainakin valtavan hyvä mieli kun pysähdyn ja annan lasten kävellä rauhassa suojatien yli. Nimittäin todella monet lapset on opetettu kiittämään samalla kun kävelevät tien yli. Lapsen hymy ja kädenheilautus on saattanut monta kertaa hymyn minun huulille. Samalla tulee olo ettei tässä ole mihinkään kiire. Ajamalla nimittäin kiirettä ei koskaan saa kiinni.

Ollaan kohteliaita liikenteessä ja rakennetaan yhteisöllisyyttä jossa liikenteeseen sopivat niin kävelijät, autot, pyörät kuin julkinenkin liikenne.

]]>