Porvarista tulee demari kun pitää maksaa itse

Hallituksen ja ammattiyhdistysliikkeiden kiista se vain jatkuu ja mutkistuu. Pääministeri Juha Sipilä kertoi antavansa tulevana tiistaina pääministerin tiedonannon eduskunnalle. Sitten siitä keskustellaan ja päätteeksi siitä äänestetään. Kenellekään ei liene kovin epäselvää mihin tulokseen äänestys tulee päättymään. Sinänsä selkeä asia mutta tarkastellaan asiaa demokratian kannalta.

Demokratia on tärkeämpi kuin puolue

Olen jo aikaisemmin sanonut, että demokratia ei ole täydellinen mutta se on paras mitä meillä on. Mihin demokratia oikeasti perustuu? Miksi me kansalaiset kunnioittaisimme demokratiaa ja olisimme demokratialle kuuliaisia sekä ylipäänsä alistuisimme päätöksille joita eduskunta tekee? Se oikea sana on luottamus. Me Suomalaiset olemme luottaneet poliitikoihin ja varsinkin demokratiaan, voisin sanoa jopa sokeasti. Jos edustuksellinen demokratia menettää luottamuksen olemme vain askeleen päässä kaaoksesta.

Patamusta porvari viiltää syvältä 

Pääministeri Juha Sipilä varmasti kokee vahvaa tunnetta muuttaa Suomen yhteiskunnassa kokemiaan epäkohtia. Hän varmasti kokee, että hänellä on kansan vahva mandaatti ajaa niitä asioita joita hän kokee oikeaksi ja myös Suomen kansaa hyödyntäviksi. Olen myös melko varma, että Pääministeri Juha Sipilä on humaltunut vallasta ja kovasta halusta ajaa asioita maaliin uhraten jopa oman puolueen. Lisäksi pitää muistaa, että pääministeri Juha Sipilä on menestynyt yrittäjä eikä hän ole pitkään aikaan osannut katsoa asioita normaalin kansalaisen silmin. Raha ja valta. Enkä sano tätä pahalla tai haukkuakseni pääministeri Juha Sipilää, sanon tämän siksi, että se on fakta.

On yhteiskunta millainen tahansa ja on siinä mitä tahansa epäkohtia niin hallituksella on aina vastuu siitä miten tehdyt toimet vaikuttavat yhteiskuntaan. Sipilän hallitus on ottanut erittäin kovan linjan uudistuksien tekemiseen ja tuntuu, että pääasia on saada uudistukset vain läpi. Välittämättä seurauksista. Se tapa mielyttää kovasti minunkin tuntemia ja kunnioittamia ihmisiä jotka sanovat olevansa patamustia porvareita. Heidän mielestään patamustan porvarin vastakohta on patalaiska sosialisti. Vastakkainasettelu on viiltävää ja asenne on todella kova. Samaan hengenvetoon voin sanoa, että kyllä patamustille porvareille maistuu oikein hyvin meidän yhdessä maksama terveydenhoito, yhteiskunnantuet, koulutuspalvelut ja monet muut palvelut vaikka heillä olisi mahdollisuus myös maksaa niistä. Eli ei se patamusta porvari loppujen lopuksi ole sen kummenpi kuin heidän halveksima patalaiska sosialisti. Kun pitäisi maksaa niin porvarista tulee demari.

Kaikki me olemme mustia kun valot sammutetaan

Loppujen lopuksi me kaikki haluamme samaa. Me haluamme onnellisen elämän, hyvän terveyden, kasvattaa lapsia turvallisessa ja sosiaalisessa ympäristössä joka tarjoaa mahdollisuuksia. Me kaikki olemme välillä porvareita ja välillä sosialisteja. Kumpikaan vaihtoehdoista ei ole oikea vaan ainoa oikea vaihtoehto on se jonka me yhdessä sovimme ja jonka mukaan me kaikki toimimme. Kaikki mitä me täällä teemme ja miten sen teemme voidaan sopia. Ei ole olemassa mitään mitä emme voisi muuttaa tai mitä emme voisi parantaa. Ainoa este sille olemme me itse ja meidän asenteet. Patalaiska sosialisti ja patamusta porvari, molemmat ovat nyt idiootteja sekä kehityksen jarru.

Sipilän hallitus ei koskaan saa minun kunnioitusta ja arvostusta 

Sipilän hallitus ei tule koskaan samaan minun kunnioitusta ja arvostusta vaan ainoastaan minun halveksunnan. Sipilän hallitus hokee työllisyyden parantumista pakonomaisena mantrana joka monille hallituksen jäsenille on vain ainoastaan omantunnon pesua. On toki mahtavaa ja yhteiskunnalle elinehto, että työllisyys ja tuottavuus on korkealla tasolla. Tuottavuuden määrä kertoo samalla myös sen, että yhteiskuntamme osaa innovoida ja pärjää globaalissa kilpailussa. Työllisyyden määrä sitä ei itsessään kerro ilman selittäviä tekijöitä. Ne jotka minut tuntee niin tietää, että talouden suhteen olen patamusta porvari.

Miksi sitten halveksun Sipilän hallitusta? Minulle demokratia on pyhä ja arvokas asia. Minulle demokratian tärkeimpiä arvoja on rakentaa osaavaa yhteiskuntaa ja pitää huolta heikoimmista. Osaava yhteiskunta rakentuu terveyspalveluiden ja koulutuksen varaan. Heikkoimista huolen pitäminen taas on useita eri tukitoimenpiteitä ja sitä, että poliittisia päätöksiä tehdään sen perusteella, että kaikki pysyy mukana eikä aiheuteta ahdingossa oleville lisää ongelmia.

Sipilän hallituksen lähes kaikki päätökset ovat syventäneet heikoimpien ahdinkoa. En usko, että pääministeri Juha Sipilä on edes ymmärtänyt mitä eri päätökset kentällä aiheuttaa. Muistakaa mitä raha ja valta ihmiselle tekee, pääministeri elää rinnakkaistodellisuudessa. Sipilän hallituksen päätökset ovat tehneet tämän koska hallitus ei yksinkertaisesti ole ajatellut kansaa ja lakien seurauksia. Sen takia useiden apua tarvitsevien ja heikkojen elämä on kaaoksessa ja heidän luottamus politiikkaan alkaa olemaan kulutettu. Ne jotka minut tuntee tietää, että heikkojen puolustamisessa olen patalaiska sosialisti.

Sipilän hallitukselle läpiajo on tärkeämpi kuin demokratia

Sipilän hallitus käyttää taitavasti hyväkseen demokratiaa. Ensi viikolla annettava pääministerin tiedonanto ei ole muuta kuin sitä, että hallitus menee lymyilemään eduskunnan selän taakse. Miksi Sipilä toimii näin? Yksinkertaisesti siitä syystä, että ammattiyhdistysliikkeet eivät perinteisesti lakkoile eduskuntaa vastaan vaan ainoastaan hallitusta vastaan. Sipilä käyttää hyväkseen demokratian suomia mahdollisuuksia ja tekee tästäkin kysymyksestä hallituksen luottamus kysymyksen. Aivan kuten äänestyksessä Timo Soinin luottamuksesta. Sinänsä taitavaa demokratian taivuttamista mutta samalla täysin vastuutonta ja lyhytkatseista toimintaa.

Keskiviikkona eduskunta mitä todennäköisimmin äänestää hallituksen linjasta työllisyyspolitiikassa. Eli tavallaan nyt valmistelussa olevasta kiistanalaisesta lakiesityksestä vaikka se ei ole vielä edes käsittelyssä. Eikä ketään varmaan yllätä, että hallitus tulee nauttimaan eduskunnan luottamusta. Sen jälkeen hallitus, EK , Yrittäjien Pentikäinen  ja monet muut laulavat yhdessä ”pulinat pois” laulua irvistys huulillaan.”Demokratia on toteutunut ja kansa puhunut” he huutavat kuolan lentäessä samaan aikaan suusta. Se tulee olemaan hirveää ja surullista samanaikaisesti. Demokratia nimittäin ei ole toteutunut vaan se on joukkoraiskattu ja jätetty yksin metsään kuolemaan. Hallitusjäsenten nappeja kun ei paina edustuksellista demokratiaa esittävä edustaja vaan ryhmäkurin karu käsi jota ohjaa yksi ihminen. Suurin osa edustajista painaa nappia tuntematta koko lakiesitystä, suurin osa edustajista tekee itsestään tahdottoman pellen.

Sopiminen, lällyä mutta parasta

Patamusta porvari haluaa nitistää patalaiskan sosialistin ja patalaiska sosialisti haluaa patamustan porvarin kärsivän taloudellisesti. Kumpikin on väärässä. Vaikka Sipilän hallitus johtaa meitä vahvaan konfliktiin niin on nähtävä väärä profeetta ja istuttava yhteiseen pöytään. On avattava vanhentuneet lait ja etsittävä kaikille instansseille sekä eturyhmille ne paikat joissa he voivat ajaa asiaansa ja hyödyntää yhteiskuntaa. Meidän yhteiskuntaa. Nimittäin yksin emme ole oikeassa, ei kukaan. Vain yhdessä voimme olla oikeassa. Ja vain yhdessä meillä on siihen mahdollisuus.

]]>