Kuka äänestää työtaistelua?

Katselin tuossa juuri Ylen ykkösaamua jossa vieraana oli ministeri Sampo Terho ja se herätti hivenen taas ajatuksia. Kiitos siitä ministerille. Ministeri Sampo Terho yritti ensin selvitä ministeri Timo Soinin täysin absurbista ilmastolausunnosta. Ministeri Timo Soini esitti plogissaan, että ilmastonmuutoksen torjumisen tärkein seikka olisi se, että minä viljelen perunoita tai omistan maata vaikkapa ihan pienen pläntin. Vaikka tekisi mieleni ruotia tätä ministeri Timo Soinin täysin mielenvikaista lausuntoa niin kiinnitän nyt huomion ministeri Sampo Terhon väitökseen siitä, että Ay-liikkeen lakot ovat osa SDPn vaalikampanjaa. 

Olen huolestunut ministeri Sampo Terhon terveydestä

En tiedä kuinka moni Ylen ykkösaamun katseli mutta minä kiinnitin huomion siihen, että ministeri Sampo Terhon ääni värisi ja mieli haki oikeita sanoja koko ajan. Olen huolestunut ministeri Sampo Terhon terveydestä. On varmasti raskasta olla hallituksessa viiden ministerin voimin kun kannatus on alle 2%. Puolueen veturi ministeri Timo Soini panttaa ehdokkuttaan eikä sitoudu kuolevaan puolueeseen. Ministeri Sampo Terholle alkaa realisoitumaan miten loikkareille käy ja millaisen palkinnon saa kun taivuttaa demokratiaa liian paljon. Jaksamista valitsemallanne tiellä.

Mikä nostaa SDPn kannatusta? 

Ministeri Sampo Terho esitti varmana tietona, että Ay-liike on vuosia juoninut Antti Rinnettä pääministeriksi. En kiistä sitä, että varmasti monet Ay-liikkeen edustajista ei pistä pahakseen jos Suomessa on SDP pääministeri. Se tosin saattaisi johtua siitä, että niin Ay-liikkeet kuin SDP on työntekijän ja heikon ihmisen puolella. Sitä toki ministeri Sampo Terho ei osaa ajatella niin vaan automaattisesti miettii millaisia salaliittoja nousun takana voisi olla. Se lienee jo kertovan paljon ministeri Sampo Terhon ajatusmaailmasta.

Ministeri Sampo Terho esittää myös varmana tietona, että Ay-liikkeet ovat hakemalla hakeneet syitä työtaisteluihin. Syy ministerin mielestä on se, että työtaistelut nostavat SDPn kannatusta. Eli siis työtaistelut ovat vain osa SDPn vaalikampanjaa. Tämäkin kertoo melko paljon ministeri Sampo Terhon ajattelumaailmasta ja käsityksestä maailmasta.

Ministeri Sampo Terho, voisikohan olla kuitekin niin, että SDPn kannatusta nostaa hallituksen huonot päätökset ja politiikka? Ja olisiko siinä myös syy miksi Ay-liikkeet ovat joutuneet käyttämään työtaisteluita vastustaakseen huonoa politiikkaa? Nostaisiko sama hallituksen huono politiikka myös SDPn kannatusta? Olisiko niin, että äänestäjiä siirtyy muilta puolueilta SDPlle koska SDP on aina puolustanut heikkoja ja vastustanut epätasa-arvoisia päätöksiä? Olisiko niin, että hallitus itse on aiheuttanut SDPn kannatuksen nousun?

Kuka äänestäisi työtaistelua? 

En ihan ymmärrä miksi työtaistelut nostaisi SDPn kannatusta. Ensinäkin kukaan ei halua työtaistelua vaan siihen joudutaan. Kannattaisi varmasti ajatella myös niitä työtaistelijoita jotka menettävät tuloa ja potevat huolta siitä miten yritys tai asiakkaat pärjäävät työtaistelun ajan. Lisäksi heitä myös syyllistetään hyvin voimakkaasti useiden eri tahojen toimesta. Ei työtaistelu helppoa ole. Ilmeisesti ministeri Sampo Terhon näkemys on se, että työtaistelun aikana on tarjolla jokin riemuleiri johon kaikki haluavat ja jossa kaikilla on mukavaa. Ilmeisesti ministeri Sampo Terho ajattelee, että työntekijät ei pätkääkään välitä omasta työstään.

Ei kukaan halua työtaistelua, se on varma. Jos ja kun sitä ei kukaan halua niin miten työtaistelu nostaisi minkään puolueen kannatusta? Olisiko ministeri Sampo Terho niin, että haluatte vain kääntää ajatusta pois hallituksen tekemisistä ja vastuusta. Nimenomaan vastuusta. Hallitus on vastuussa tekemästään politiikasta. Nyt hallituksen politiikka on järkyttänyt yhteiskuntarauhaa ja aiheuttanut valtavia kustannuksia.

]]>