Jos poliitikko ei tue naisten ja lasten hakua Al-holin leiriltä niin hävetköön

Kirjoitin tästä jo aiemmin mutta pakko se näemmä on vielä kerran yrittää. Ihmettelen tätä keskustelua. Nyt puhutaan hyvin pienestä määrästä naisia ja heidän lapsiaan. Nämä naiset ja lapset muodostavat niin suuren uhkan, että koko eduskunta on sekaisin. Kansa huokuaa vihaa naisia ja lapsia kohtaan. Kyse ei tietenkään ole näistä naisista tai lapsista vaan politiikasta. Ulkoministeriö ja Pekka Haavisto on epäonnistunut viestinnässä tämän asian suhteen. Sitä käytetään hyväksi Pekka Haavistoa ja hallitusta vastaan. Virhe alusta alkaen on ollut siis kieltää humaanisuus vaan alistuttiin toimimaan epämääräisesti vallitsevan ilmapiirin mukaan. Ilmapiirin jonka on myrkyttänyt viha ja kostonhimo. Haaviston olisi alusta alkaen pitänyt suoraan sanoa, että tekee kaikkensa jotta Al-holin leirin Suomalaiset tuodaan takaisin Suomeen. 

Naiset uhkana 

En tarkoita, että meidän tulee olla sinisilmäisiä tai sallia kaikkea. En todellakaan. On silti huomioitavaa, että Suomessa on kautta aikojen ollut palkkasotilaita ja vierastaistelijoita. He ovat tulleet ja menneet ilman mitään poliittista keskustelua. He ovat kirjoittaneet kirjoja urastaan ja mitä ovat kokeneet. Heitä ei ole koettu uhkaksi millään tavalla vaan palkkasotilaita on pidetty kunnon kansalaisina useimmissa tapauksissa. He ovat olleet pääasiassa miehiä. 

Nyt keskustelussa oleva ryhmä on noin 11 naista ja 33 lasta. Haastatteluiden perusteella yksi pitää kiinni ääriajattelusta ja loput ovat olleet mukana vain lasten takia. Toki on mahdoton tietää tässä vaiheessa kaikkien ajatuksia ja tarkoitusperiä. En silti osaa tällaista ryhmää pitää kovin suurena uhkana. Eikä se sitä luonnollisesti olekaan. 

Armo ei tarkoita tyhmyyttä vaan ihmismäisyyttä 

Seuraan silmät suurena tätä keskustelua. Missä vaiheessa meidän kansasta tuli julma ja kostonhimoinen? Ei ole kovin pitkä aika siitä kun Suomi kävi sotaa. Meidän luulisi ymmärtävän mitä sota ihmiselle tekee ja miten tärkeää on taistella sodan julmuuksia vastaan osoittamalla armoa, eikä kostonhimoa. 

11 naista on tämän päivän keskustelun mukaan Suomen suurin uhka. Naurettavaa. On totta kai selkeä, että näiden naisten lähtö toimintaan tulee tuomita mutta pitää ymmärtää kaikkien syyt ja keskustella niistä. Olen varma, että kaikilta löytyy syy joka on yhdistettävissä ihmisyyteen. Heidät on eri tavoin houkuteltu tulemaan ja sen jälkeen eivät ole päässeet pois lapsien ja tilanteen takia. Ihminen on houkuteltavissa julmuuteen kun ympäristö sen normalisoi ja ihminen elää jatkuvan väkivallan kohteena peläten itsensä, sekä lastensa takia. Osa on saattanut traumatisoitua tilanteeseen niin, että heitä ei voi itsensä vihalta enää pelastaa. 

Naiset ja lapset tulee tuoda Suomeen. Heidät tulee siirtää valvottuihin olosuhteisiin jossa suoritetaan terveystarkastus ja heidän tilanne selvitetään. Jos he ovat osallistuneet julmuuksiin tai muuhun laittomaan niin heidät tulee asettaa syytteeseen. Heidän lähdön motiivit tulee selvittää ja niistä tulee keskustella. Se on paras keino levittää tietoa ja sitä kautta tehdä ihmisten huijaus ja hyväksikäyttö vaikeammaksi jatkossa. Suora yhteiskunnallinen keskustelu. 

Nämä naiset ovat tehneet hirvittävän virheen. Tajuavat he sitä itse tai eivät. Jos nyt päätämme olla kostonhimoisia ja kääntää heille selkänsä niin ääriliikkeet saavat vain lisää pontta vihalle ja katkeruudelle. 

Laki tulee uudistaa 

Meidän tulee oikeasti miettiä avoimesti miten Suomi suhtautuu tämän kaltaisiin tilanteisiin. Olen sen kannalla, että kansalaisuus voidaan tietyillä ehdoilla peruuttaa vaikka henkilö on poissa olevana. Se on perustuslain kannalta haastava ellei mahdoton mutta ilman tämän mahdollisuuden pohtimista olemme keinojen kanssa umpikujassa. Paras olisi jos voisimme edellyttää palkkasotilaiden ja vierastaisteluihin lähtevän rekisteröityvän erikseen. Näin voisimme hallita paremmin riskejä. 

Luonnollisesti emme saa olla sinisilmäisiä. Jokainen vierastaistelija ja sotatoimissa ollut on jollakin tapaa koettava uhkana. Sotatoimissa tulee ihmiselle aina traumoja ja mielenterveysongelmat ovat yleisiä. Se aiheuttaa riskin jokaisen kohdalla, koska puhutaan sotilaskoulutuksen saaneesta henkilöstä joka on ehdollistettu toimimaan. 

Hävetkää kaikki poliitikot jotka ette osoita armoa ja ihmismäisyyttä 

Tästäkin pienestä määrästä ihmisiä saatiin aikaan sekava keskustelu, valtavat kustannukset ja lisättyä vihan, sekä pelon ilmapiiriä. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että poliitikoilla ei ole ollut kanttia sanoa, että totta kai naiset ja lapset haetaan Al-holin leiriltä pois. Näin se olisi tullut ilmaista suoraan ja rehellisesti. Samalla olisi tullut kertoa päivämäärät ja mihin toimiin varaudutaan siinä miten kansalaisten turvallisuus, sekä oikeus toteutuu. Koska suurin osa poliitikoista lähti mukaan vihan ja salailun politiikkaan niin oikeistopopulisti kiittää ja tekee välikysymyksen. Idiootit. Pahan vastakohta on hyvä ja voittaakseen pahan pitää olla hyvä. 

Nyt levitetään hysteriaa koulutetuista pienistä sissi lapsista iältään 4-6. Lapsia voi ehdollistaa helpommin kuin aikuisia mutta nyt ei puhuta normaalista ihmisen toiminnasta. Ehdollistaminen on erittäin julmaa ja epäinhimillistä. Puhutaan siis enemmän uhreista kuin uhista. Ja sitä kaikki terroristit pääasiassa ovat. Hyväksikäytettyjä toisten osalta ja harhaan johdettuja.  Sotaa terrorismia vastaan ei voiteta aseilla vaan armolla, koulutuksella ja tarjoamalla vaihtoehtoja. Koko ajan nouseva osattomuus yhteiskuntaan, epätasa-arvoisuus tulee nostamaan terrorismia ja sisäisiä uhkia. Armon osoittaminen ei tarkoita uhrautumista. Meidän tulee kaikin keinoin nostaa tiedustelun valmiutta, valmiutta torjua uhkia, uudistaa lakeja ja miettiä miten estämme vihan ilmapiirin.