Perusuomalaisten Juha Karjalainen sallisi kansallissosialismin ja natsi-tunnukset osana demokratiaa

Perusuomalaiset yhdistetään usein kansallissosialimiin ja natsi-aatteeseen. Puolue on kiistänyt nämä yhteydet vaikka niitä nousee tasaisesti esille. Lienee selkeä. että perussuomalaiset ei halua yhteyksistä juuri puhua tai tuoda julki. Perussuomalaiset on kiistatta myös puuttunut jäsenten epäsopivaan käytökseen ja kansallissosialismin nostamiseen osaksi päivänpolitiikkaa. Se on varmasti vastannut valtaosan kansan näkemystä, sekä valtaosan myös perussuomalaisten jäsenten näkökulmaa. Silti jää paljon kysymyksiä avoimeksi ja sattumia on liikaa jotta voitaisiin puhua enää yksittäisistä jäsenistä. Osallistuin tänään erääseen keskusteluun Facebookissa ja yllätyksekseni sain rehellisen ja suoran vastauksen perussuomalaisten Juha Karjalaiselta. Hän sallisi kansallissosialimin ja natsi-tunnukset osana demokratiaa. 

Natsi-tunnukset sallittava osaksi demokratiaa

Juha Karjalainen on perussuomalaisten 2019 eduskuntaehdokas, perusnuorten Helsingin edustaja ja puolueaktiivi. Kyse on siis aktiivisesti puolueen ytimessä toimivasta henkilöstä jota myös Sebastian Tynkkynen on vuolaasti kiitellyt. Luonnollisesti on selkeä, että laajoissa kansanliikkeissä on paljon erilaisia ihmisiä toiminnassa mukana. Kaikki puolueet ovat saaneet osansa jäsenten omiin lukuihin tekemistä kannanotoista. Olen erittäin kiitollinen Juhalle hänen rehellisyydestä ja avoimesta tavasta käydä keskustelua. On erittäin tarpeellista keskustella siitä mitä demokratian puitteissa sallitaan omassa maassamme. Uskoisin, että suurin osa kansalaisista ei tunnusta kansallissosialismia ja natsi-tunnuksia osaksi demokratiaa. Siinäkin mielessä arvostan Juhaa, että hän kykeni selkeästi tuomaan kantansa esiin kansallissosialismin ja natsi-tunnusten sallimiseksi. En ole tavannut Juhaa mutta olen ollut useissa keskusteluissa mukana joihin hän on osallistunut. Arvostan häntä avoimena ja suorana keskustelijana joka tuo selkeästi näkemykset esiin.

Kuuluuko perussuomalaisuuteen etnonationalismi?

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on esittänyt Suomeen perustettavaksi etnistä rekisteriä. Perusnuoret, perussuomalaisten nuorisoyhdistys, on kunnostautunut myös etnisyydestä keskustelun saralla. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kirjoittanut hyvin avoimesti ja rehellisesti omista kannoistaan blogeissaan. Niiden kirjoittamisesta on aikaa mutta Halla-aho ei ole poistanut tai irtisanonut itseään sen aikaisista mielipiteistä.

”Vaikka rationaalisena olentona tiedänkin, ettei ole mitenkään minun ansiotani, jos joku Seppo Räty voittaa olympialaisissa, hänen voittonsa tuntuu hyvältä, koska Seppo Räty on rakennettu samoista etnokulttuurisista ja geneettisistä palikoista kuin minut. Näin ollen Seppo Räty muistuttaa minua siitä, että vaikka olemme syrjäinen ja pieni kansa, niillä aineksilla, joista minut on veistetty, on mahdollista pärjätä suuressa maailmassa. Jos joku Wilson Kirwa voittaisi jotain jossakin, hänessä ei olisi mitään, mihin voisin samaistua. Ei minusta tuntuisi siltä, että suomalainen on voittanut jotakin. Kirwa olisi edelleen afrikkalainen musta, maksimaalisesti minusta eroava, jonka selässä jostakin syystä olisi Suomen lippu.” Jussi Halla-aho Scripta blogi Urheilijätti Bahrain 13.8.2005.

Hivenen on liikaa sattumia ja niitä tulee yhä enemmän puolueessa aktiivisesti toimivilta. Niin kauan kuin perussuomalaiset sallii puolueen ytimessä toimivan henkilöitä jotka avoimesti kannattavat ja puhuvat kansallissosialismiin kuuluvista arvoista on yhteys ilmeinen.

Perussuomalaiset on puolue siinä missä muutkin 

Minä en sinänsä yleistä perussuomalaisia natseiksi tai kansallissosialisteiksi. Tunnen monia perussuomalaisia ja arvostan puoluetta ja osaa tuntemistani henkilöistä hyvin korkealle. En silti voi hyväksyä, että suurinta osaa äänestäjistä ja puolueen jäsenistä käytetään hyväksi vallan saavuttamisessa. On nimittäin täysin selkeää ettei perussuomalaiset voi lunastaa niitä lupauksia joista puhuvat johdon suulla. Jussi Halla-ahon kohtalo tulee olemaan sama kuin oli Timo Soinilla. Jussi Halla-ahon erottaa Timo Soinin kohtalosta enää vastuu eli hallituspaikka. On täysin selvä, että vastuu romahduttaa uskon niistä puheista ja agendoista joista nyt puhutaan. Siitä ei ole epäilystäkään.