Hallitusta kiinnostaa velka enemmän kuin kansa

Hallituksen ihmelapset Orpo ja Sipilä juhlistivat sopivasti jouluksi löydettyä ylimääräistä 2.2 miljardia euroa. Sipilä kiirehti julistamaan, että tämä on seurausta hallituksen talouspolitiikasta. Kokoomuksen Orpo taas teki kuten koko hallituskauden, antoi Sipilän lentää verkkoon. Todellisuudessa tämä hallitukselle yllätyksenä tullut raha on seurausta kertaluontoisesti eristä, ei seurausta hyvästä talouspolitiikasta. Suomessa on ollut Keskusta tai Kokoomus pääministeripuolueena vuodesta 2003. Aikaa on ollut, mandaatti on ollut. Vain tulokset puuttuvat. Tulos tai ulos.

Hallitusta ei kiinnosta kansa edes puheissa, ei edes jouluna

Hallitus juhlii sitä, että pääsemme lyhentämään valtion velkaa. Hallituksen puheissa ei ole millään tavalla läsnä ennätysmäärä luottohäiriöisiä, aktiivimallin kanssa taistelevat työttömät ja sote- ja maakuntauudistuskin on unohtunut tai yritetään unohtaa. Kaikkia hallituksen kaavailemia uudistuksia siirretään pikkuhiljaa seuraavalle hallituskaudelle. Lista on pitkä. Sote- ja maakuntauudistus tulee siirtymään, Sotu eli sosiaaliturvauudistus on pakko tehdä, raideuudistus siirtyy, tiestöön liittyvä uudistus siirtyy, perhevapaauudistus siirtyy. Ainoa mitä hallituksella on liittyy tähän yllätys yllätys budjettiin ja työllisyyden nousuun. Joka sekin puhalletaan vielä osiin.

Hallitus kiirehtii maksamaan velkaa pois kun kansa on ennätyksellisen velkaantunut. Tuntuu kornilta ja ikävältä katsella hallituksen nyrkkitervehdyksiä kun samaan aikaan kansa kärsii ja epätasa-arvo lisääntyy. Pitkäaikaistyötöntä jolta on leikattu lääkkeisiin varatut rahat ei paljon auta jos ollaan saatu velkaa maksettua. Vanhusta ei paljon hymyilytä hallituksen itsekehut kun samalla eläkkeiden indeksit on jäädytetty.

Jos hallitus välittäisi edes vähän kansasta niin nyt he olisivat auttaneet pahimmassa asemassa olevia kansalaisia eikä maksettu velkaa. Suomen valtion velka on ikuinen mutta jos meidän kansa ei ole toimintakykyinen niin emme ole tuottavia. Hallituksen politiikasta ei hyvällä tahdollakaan voi päätellä muuta kuin, että kansan olot, tarpeet ja tulevaisuus on unohtunut täysin. Hallitus kokee kansalaiset enemmän taakkana kuin ihmisiksi joiden eteen tehdään työtä.

Tulos tai ulos

Vuodesta 2003 Suomessa on ollut Keskusta tai Kokoomus pääministeripuolueena. Aikaa on ollut, mandaatti on ollut mutta tulokset puuttuvat. Uudistuksia ei ole kyetty tekemään mutta oppositiota on kyllä syytetty ja välillä koko politiikka on ollut rikki.

Osassa asioista Keskusta ja Kokoomus on totta kai oikeassa mutta se ei ole selitys. Johtajan merkitys on saada kaikki mukaan, nekin jotka ei välttämättä miellytä. Sitä kutsutaan valtiomies tavaksi toimia. Saada kaikki mukaan vaikka välillä tiukasti neuvotellen kansan parhaaksi.

“Hulluus on sitä, että toistaa yhä uudelleen samaa, mutta odottaa silti eri tulosta.”

-Albert Einstein-

]]>