Eksyneet lapset kantavat hakaristejä

Nostetaan natsikorttikortti pöytään heti alussa niin saadaan löysät pois. Helsingissä järjestetyssä kulkueessa oli keulassa hakaristilippuja juhlistamassa Suomen itsenäisyyttä. Se tietysti aiheutti suuren kohun, joka olikin lippujen tärkein tarkoitus. Lippujen kantajat tuskin ajattelevat eri tunnusten merkitystä. Tunnukset, kuten sanatkin, ovat historian saatossa olleet vahvempia kuin aseet. Tunnusten ja sanojen avulla ihmiset saadaan käyttäytymään luontoaan ja etujensa vastaisesti. Vieläpä usein vapaaehtoisesti.

Lapset leikkii tulella

Sitähän se hakaristien nostaminen kulkueen keulalle on. Hakaristin historia on toki laaja ja sen tiesi hyvin Hitlerin markkinointikone, joka oli yksi historian röyhkeämpiä sekä tuhoisampi kuin koko sotakoneisto. Lippujen kantajat ei taatusti ajattele mitä tekoja heidän kantamien lippujen varjossa on tehty. Heille liput merkitsee jotain muuta kuin Hitlerin erittäin itsekkäät ja vallanhimoiset teot. Heille liput merkitsevät vahvaa valtiota, vapautta, muutosta, pettymystä yhteiskuntaan ja ennen kaikkea sitä, että niiden avulla saa aikaan reaktioita.

Hakaristilippujen kantaminen ei ole tauti vaan se on oire. Se on oire huonosta historian tuntemuksesta ja ajattelun puutteesta. Se on oire olla helposti manipuloitavissa ja halusta kuulua joukkoon jonka voima on toisten paheksunta. Mutta on sen taustalla toki muutakin. Sen taustalla on lukuisia surullisia ihmiskohtaloita ja voimattomuutta osallistua yhteiskuntaan.

Hyväksyntää vaikka väkisin

Ihminen on melko heikko eläin jos meitä verrataan muihin eläimiin. Me emme selviä kovin hyvin yksin metsässä emmekä pysty toimimaan ilman ryhmää. Verrattuna muihin eläimiin meidät on siunattu ja kirottu asialla joka on muuttanut maailman eli meille on kehittynyt mielikuvitus.

Mielikuvitus on mielenkiintoinen piirre meissä kaikissa. Se auttaa meistä kestämään itseämme ja luomaan päässämme maailman jossa on turvallista kölliä muista välittämättä. Mielikuvitus on siivittänyt yhteiskuntaa upeisiin keksintöihin ja toisaalta julmuuteen jota yksikään eläin ei voisi keksiä ja jollaisella ei ole mitään luontaista tarvetta.

Mitä lippujen kantajat sitten haluavat tunnusten alla viestiä? Haluavatko he Suur-Suomen vaiko Natsiaatteen nousua poliittiselle kentälle? Haluavatko he edistää yhteiskunnallista keskustelua ja osallistua näin rakentamaan yhteiskuntaa meille kaikille paremmaksi paikaksi?

Ei, kyllä hekin ymmärtävät, että natsien ajama politiikka oli ihmisyyden vastaista ja irvokasta. He ymmärtävät sen vaikka muuta väittävät mutta kun se mielikuvitus. Vastaus on niin ilmeinen ja selkeä, että emme enää ajattele sitä. He yksinkertaisesti haluavat osallistua, kuulua ryhmään ja saada hyväksyntää. He ovat pikkulapsia jotka lyövät kaveria leikkiautolla jos eivät saa huomiota eikä heillä ole kykyä kanavoida itseilmaisu millään tavalla.

Natsitunnus on merkki alhaisesta koulutustasosta sekä identiteetin puuttumisesta

Sitä se juuri on. Natsitunnuksen käyttö osoittaa sen, että kyseiset henkilöt eivät tunne historiaa tai ainakin tuntevat sitä vain osittain. Natsitunnuksen käyttö osoittaa myös sen, että henkilö ei ole perehtynyt yhteiskunnan toimintaan demokratian kannalta eivätkä he ymmärrä tasa-arvon sekä rauhan merkitystä.

Kuten jo mainitsin ihminen on hyvin yksinkertainen otus. Meidän yksi voimakkaimmista tarpeista on saada hyväksyntää. Suurin osa natsitunnuksia kantavista henkilöistä on vain eksyneitä ihmisiä joille tunnus merkitsee hyväksyntää. Tiivistä porukkaa jonka polttoainetta on muiden paheksunta. Eivät he oikeasti ihannoi Hitleriä tai edes tunnusta vaan se edustaa heille sitä mitä eivät muuten ole osanneet elämältä hakea tai saada. Mutta on virhe pitää heitä tyhminä tai reppanoina. He ovat ihmisiä, kuten me muutkin. Ihan yhtä tuhoisaa on monien niin sanottujen luonnonsuojelijoiden tekemät teot joiden tarkoitusperä on loppujen lopuksi ihan sama kuin sillä joka kantoi Helsingissä hakaristiä.

Miten meidän tulee sitten tunnuksiin suhtautua?

Ensiksi meidän tulee ymmärtää, että tunnuksilla on valtava voima. Niiden alla on tehty ja tullaan tekemään upeita asioita ja niiden alla sorretaan sekä rikotaan ihmisyyttä vastaan. Tunnukset ja sanat ovat asioita joihin tulee suhtautua kunnioituksella. Tunnukset ovat asioita jotka jäävät elämään historiaan ja niiden avulla manipuloidaan sekä vääristetään historiaa.

Tunnukset ovat niitä asioita joihin ihminen voi ripustautua ilman omaa ajattelua. Jos henkilö kantaa hakaristiä se nykyään merkitsee syrjäytymistä ja halua olla tärkeä osa yhteiskuntaa mutta kyvyttömyyttä osallistua. Hitler ei olisi sallinut hakaristin käyttöä niissä yhteyksissä joissa sitä nyt käytetään koska se lähinnä ilmentää heikkoutta ja marginaalisen ryhmän päämäärätöntä itsensä etsimistä.

Poliitikot leikkii tulella kuten lapset

Osa politiikassa mukana olevat antavat tälle hiljaisen siunauksen ja osa käyttää sitä hyväkseen. Piireissä on mukana erittäin radikaalisti ajattelevia yhteiskunnallisesti menestyneitä ja vauraita henkilöitä. Heille ei tässä ole kysymys aatteesta vaan hallinnasta ja mielenvikaisesta sekä sadistisesta halusta toteuttaa itseään. Lippua kantava “haja-asutusalueen natsi” on heille väline toteuttaa itseään ja sadistisia taipumuksiaan.

Poliitikkojen osalta taas tässä on kysymys äänistä. Ei mistään muusta. Poliitikko jolla ei ole oikeaa yhteiskunnallista paloa vaan ainoastaan halu saada valtaa tarttuu tähänkin ryhmään ja hyväksyy heidät vain äänien takia. Osa politiikassa mukana olevista ei halua, eivätkä he ole edes kyvykkäitä rakentamaan parempaa yhteiskuntaa. He ovat kuten nämä lippuja kantavat natsit. He haluavat hyväksyntää ja mahdollisuuden olla mukana.

]]>