200 miljoonaa euroa hallintoon ja toimintaan jota ei ole.

”ja sen lisäksi tähän tarvitaan myöskin sitten budjettiresurseja täähän tarkoittaa sitä, että tää noin 200 miljoonaa euroa tulee tää viivästys maksamaan ja ja siihen meillä pitää sitten olla riittävät resurssit” näin totesi Sipilä 26.6.2018 eduskunnassa järjestetyssä tiedoitustilaisuudessa. 

Herra pääministeri, mille maakunnille me tarvitsemme 200 miljoonaa euroa? Onko Suomessa jo maakunnat olemassa, siitä ei ole vain jaksettu kertoa? Herra pääministeri jos nyt tarvitaan lisää 200 miljoonaa euroa niin paljonko tämä Keskustan ja Kokoomuksen seikkailu on jo veronmaksajille kustantanut? Jos kerran vuodeksi tarvitaan 200 miljoonaa euroa niin onko tämä tullut jo maksamaan 600 miljoonaa euroa vai kenties enemmän? Herra pääministeri kuinka kujalla te oikein olette? 

Eikö teitä hävetä?

Sote- ja maakuntauudistus näytelmä se vain jatkuu. Tänään on kansaa huvittanut Sipilä ja Orpo vakuuttaen, että nyt vasta tehdäänkin hyvä. Jos muistatte niin alunperin Sipilä tituulerasi sote- ja maakuntauudistusta maailman parhaaksi. Nyt se on ollut lähinnä riittävän hyvä ja korjaillaan sitten joskus. Nyt kun menee vuosi, ennen kuin lakialoite kuopataan lopullisesti, niin nyt sitä voi sitten rauhassa tehdä ja aikataulu olikin haasteellinen. Kuinka tyhmiä nämä herrat kansan kuvittelee olevan? Onko nyt täysin vieraannuttu todellisuudesta kun on saanut rauhassa puuhastella petturi Soinin pitäessä hallitusta kasassa kera hyödyllisten idioottien.

Minun käsitys on ollut, että eduskunta eli puhekielessä suuri sali hyväksyy lait ja myös valtion rahojen käytön. Nyt tuntuu ja näyttää siltä, että Sipilä päättää budjetista ja myös vaalien ajankohdasta. 200 miljoonaa näyttää olevan pikkuraha kun on kyseessä Sipilän ja Orpon lehmänkauppa. Sipilä ja Orpo, te olette täysin vieraantunut arjesta. Olette leikanneet köyhimpien jo heikosta toimeentulosta. Olette leikkanneet koulutuksesta. Olette leikanneet tutkimuksesta. Olette jäädyttäneet toimeentulotuen indeksin. Leikkasitte pois kymmenien tuhansien ihmisten kesälomarahoista. Vanhukset voivat pahoin ja kuolevat ylityöllistetyn kotihoidon kouriin yksinäisyydessä. Mutta kun tarvitaan rahaa sote- ja maakuntauudistukseen niin se vain ilmoitetaan, ihan kuin kesäinen kävely puistossa.

Herra pääministeri, voisitteko nyt kertoa mihin tarkkaan ottaen tämä 200 miljoonaa euroa tullaan käyttämään? Kuinka paljon tällä rahalla pyöritetään byrokratiaa? Jota muuten te, Herra pääministeri, olette sitoutunut hallitusohjelmassa vähentämään.

Herra pääministeri, nythän on hyvää aikaa laittaa sote- ja maakuntauudistus eu-notifikaatioitavaksi. Vai olisiko niin, että sitä ei sinne uskalleta laittaa koska tulos olisi suositus julkisten toimijoiden yhtiöittämisestä? Eikö se kaataisi koko lakiesityksen? Miten muuten on suurella suulla puhuttujen tulos tai ulos lupausten kanssa. Vai tulkitaanko sitä nyt niin, että jos lait ovat voimassa hallituskautena niin se ei koske? Tiks lukkoon ja avaimet kuuhun. Herra pääministeri, miksi te teette aina päinvastoin kuin sanotte? Herra pääministeri, ettehän vain nyt vaalien alla lupaa yhtäkään asuntoanne turvapaikanhakijoiden käyttöön? Se tuli kovin kalliiksi edellisellä kerralla ja silloinkin petitte lupauksenne sekä turvapaikanhakijat. Herra pääministeri, miksi ette antanut eduskunnan äänestää luottamuksesta hallitusta kohtaan?

Herra pääministeri, eikö teitä hävetä?

]]>