Trump ja Brexit on osoittanut mihin oikeistopopulismi johtaa yhteiskunnassa. Kaaokseen, lamaan ja väkivaltaan. Oikeistopopulismin tavoite on totalitarismi, valta yksissä käsissä. Oikeistopopulismi on globaali-ilmiö ja sen toimintamalli on samantyyppinen jokaisessa maassa. 

Oikeistopopulismin ensimmäinen tavoite on vähentää luottamusta yhteiskunnassa. Saada kansalaiset epäilemään poliisia, poliitikkoja ja virkakoneistoa. Seuraava vaihe on etsiä vihollinen ja kuten tiedätte se on oikeistopopulismissa pakolaiset ja maahanmuutto. Vihollisen aiheuttaman uhan avulla luodaan pelko väkivallasta ja menetyksestä. Sen takia perussuomalaiset raportoivat tarkasti jokaisen ulkomaalaisen tekemän rikoksen mutta eivät niitä joita tekee syntyperäinen. Menetys tulee taas taloudesta. Uskotellaan, että Suomessa johtuvat ongelmat liittyvät ainoastaan kehitysapuun ja maahanmuuttajiin. Annetaan ihmisille kuva, että nämä lopettamalla jokainen suomalainen saa heti kaiken mitä haluaa.  Kolmas vaihe on viha. Kun yhteiskunnassa vallitsee epäluottamus ja se koetaan epäreiluksi oikeistopopulismi pyrkii eriyttämään kansan ja saamaan kansalaiset toisiaan vastaan. Sen takia myöskään politiikan ei tarvitse olla rakentavaa. Pääasia, että se suututtaa ja herättää paljon keskustelua ja tunteita. 

Trump sai läpi kaikki vaiheet ja pääsi vaikuttamaan demokraattisesti.

Kun demokratiaan päästään vaikuttamaan voidaan äänestysten avulla vaikuttaa siihen mitä maa tekee ja miten demokratiaa ylläpidetään. Perussuomalaiset on ollut avoimesti vapaata tiedonvälitystä vastaan, toki kannatettavia on ollut MV-lehden tapaiset julkaisut jotka tukevat kaaoksen aiheuttamista. Perussuomalaiset ovat moittineet ja hyökänneet poliisia, oikeuslaitosta ja jopa eduskuntaa vastaan. Perussuomalaisten viestinnässä on ollut avoimesti rasismia, kansallissosialismia ja kehotuksia yleisen rauhan rikkomiseen. 

Perussuomalaiset ovat  julkisesti ilmaisseet täyden tukensa Trumpille ja oikeistopopulismille. Perussuomalaisten politiikka on avoimesti oikeistopopulistista, se sisältää aivan ne samat ainekset kuin mitkä johti Yhdysvaltojen kaaokseen. 

Nämä ovat kaikki faktoja. Ei mielipiteitä tai ajatuksia vaan faktoja. Perussuomalaiset ovat tähän mennessä kuitanneet kaikki rasismi, fasismi ja kansallissosialismiin liittyvät kohut “läppänä” ja yksittäistapauksina. Totuus on se, että perussuomalaisia on kohdeltu kuin isoja lapsia. He eivät ihan vielä osaa tai pysty ottamaan vastuuta mutta ymmärretään vielä hetki ja autetaan heitä. Olemme kuulleet lukemattomia kertoja kun jonkun täysin fasistista ulostuloa selitellään hymy huulilla ja sitten se unohdetaan. “Mauri nyt oli vähän rasisti, hihii”. 

Trump ja Brexit on osoittanut mihin tämä politiikka johtaa. Lopetetaan perussuomalaisten kohtelu isoina lapsina ja vaaditaan vastuuta puheista ja teoista. Mutta muistetaan, että äänestäjät ja suurin osa aktiiveista on uhreja, valheiden ja oikeistopopulismin uhreja, ei syyllisiä. Syyllisiä ovat johdossa istuvat Suomen sisun jäsenet jotka pyrkivät toiminnalla totalitarismiin demokratian kautta. Hitlerkin äänestettiin valtaan.