SDP nousi jälleen edistyksen ja dynaamisuuden kärkeen.  

Liityin SDP:hen noin 4-vuotta sitten. Silloin moni ihmetteli miksi liityn kuolevaan puolueeseen jossa on vain vanhuksia ja maahanmuuttajia. Noin karrikoituna mutta ollakseni rehellinen niin kyllä SDP:n mielikuva ja osin toimintakin oli luisumassa menneisyyden kaivoon. Silloin vastasin kaikille, että juuri ikäjakauman ja historian takia SDP tulee olemaan Suomen nopeimmin uudistuva puolue. Ennustin oikein ja oikeaan suuntaan minä ja tuhannet muut ovat tehneet työtä omalla tavallaan mutta yhteiseen suuntaan. SDP:n vahvuus on historia ja jäsenet. Jos totta puhutaan niin itse liityin SDP:hen juuri meidän senioreiden takia. Sitä elämänkokemusta, rauhallisuutta ja viisautta en ole kohdannut muissa puolueissa. Lisäksi valintaani liittyi vahvasti historia. SDP on ollut valtavassa roolissa kun Suomen hyvinvointia on rakennettu ja ylläpidetty. Kun nyt SDP:n toimintaan tulee jatkuvasti lisää nuoria ja johto uudistuu niin mukaan tulee taas dynaamisuus. Antti Rinteen toive toteutuu, SDP on parhaimmillaan kun SDP on rohkeimmillaan. 

Antti, Sanna ja Antton 

Pääministeri Sanna Marin edustaa poliittisen johdon uutta sukupolvea. Taitava, eteenpäin kulkeva, maanläheinen mutta tulokseen tähtäävä. Marin on muuttanut pääministerin tehtävän konkreettiseksi tekemiseksi jossa haetaan tuloksia Suomen parhaaksi. Marin ei ole vain poliittinen figuuri vaan edustaa vastuuta ja tekemistä. Pääministeri Marinin koko repertuaaria emme ole vielä nähneet ja uskoisin, että kun koronaviruksen aiheuttama pahin torjunta saadaan tehtyä tulemme näkemään uusia puolia. 

Antton Rönnholm. Mitä Anttonista voisi sanoa? Kaiken tai ei mitään. Ajatteleva, älykäs, laskelmoiva mutta inhimillinen. En voisi kuvitella parempaa puoluesihteeriä tähän muutokseen. Rönnholm ja Marin tulee johtamaan SDP:n uudistuksen ja uudistumisen pisteeseen jossa siihen osallistuu kaikki. Molemmat henkilöt ovat oikealla tavalla itsepäisiä, itsepintaisia mutta antavat tilaa ja osaavat väistyä kun aika koittaa. Kuten teki Antti Rinne jolle monen kuuluisi tuntea kiitollisuudenvelkaa. Rinne on aina jakanut mielipiteitä ja hänen julkisuuskuva ei ole paras mutta sielu on. Rinne johti SDP:n tielle jossa uudistuksien tekeminen tuli mahdolliseksi ja kannatus nousi aina pääministeripuolueeksi asti. Rinne on esimerkki siitä mitä puolueen ja hyvinvoinnin edestä tekeminen vaatii. Joukkue ja ideologia on tärkeämpi kuin itse ja työtä tehdään hetken mutta myös tulevaisuuden eteen. Rinne tulee olemaan tärkeä osa SDP:tä vaikka ei julkisuudessa enää niin paljon ole ollut tai tule olemaan. Tosin kukaan ei tiedä tulevaisuudesta. 

Kärkipelaajat ovat aina ne jotka ovat julkisuudessa ja vaikuttavat puolueen mielikuvaan suuresti. Silti koskaan ei saa unohtaa, että puolueen todellinen voima on jäsenet ja jäsenten aktiivisuus. En voi myöskään olla mainitsematta niitä lukuisia henkilöitä jotka työskentelevät tai osin työskentelevät puolueessa tai puolueen sidosryhmissä. Ilman sitä joukkoa ei näitä tilaisuuksia tai oikeastaan mitään olisi. 

Tänään juhlimme uutta johtoa, mutta kaikki muut päivät ovat jäsenten päiviä ja johto palvelee työllään jäsenistöä ja Suomea. 

SDP rokkaa 

Kuten jo mainitsin. Uusia yhä nuorempia jäseniä liittyy puolueeseen koko ajan ja vanhat pysyvät iloiten noususta. SDP:n varttuneiden jäsenten suurin toive on ollut nähdä nuori ja aktiivinen SDP. Juuri se minkä he aikanaan rakensivat ja jolla Suomi nostettiin hyvinvointivaltioiden kärkimaaksi. Nyt se tapahtuu ja se on meidän kaikki etu.