Polttoaineen hinta vaalipopulismina 

Polttoainevero on niin sanottu senttivero joka siis tarkoittaa sitä, että se ei ole prosentti vaan arvo. Tämä taas tarkoittaa sitä, että kun inflaatio vähentää rahan arvoa pitää veroa kasvattaa jotta sen arvo säilyy. Toinen vaihtoehto on leikata jostain palvelusta tai nostaa jotain muuta veroa. Tässä on syy miksi jokainen hallitus, koostumuksesta riippumatta, on nostanut polttoainevero ja tulee myös sitä nostamaan. 

Perussuomalaiset ovat hakeneet kuntavaalien alla vaalipopulistisia aiheita joilla keskustelua saisi ohjattua suuntaan jossa keskitytään ongelmaan ratkaisun sijaan. Maahanmuutto on ollut ennätyksellisen alhaisella määrällä joten se ei oikein kiinnosta ketään ja näin ollen pitää keksiä jotain muuta. Se jokin muu näyttäisi olevan sitten polttoaineen hinta joka jollakin tapaa koskettaa jokaista Suomalaista ja on yleisesti helppo aihe käydä keskustelua jossa ei tarvitse esittää tarkkaa ratkaisua ja jossa kansalainen tuntee menettävänsä jotain. Se juuri on populistisen keskustelun ydin, kuulijalle tulee syntyä käsitys, että hän menettää jotain tai jokin uhkaa häntä. 

Polttoaineen hinnoista ja niihin liittyvistä asioista tulee keskustella faktoilla ja ilman ideologiaa. On selvä, että tämän hetkisellä mallilla emme pysty laskemaan kustannuksia. Lisäksi meidän tulee vastata ilmasto- ja ympäristötavoitteisiin, joka osaltaan siis tarkoittaa fossiilisista energiamuodoista luopumista asteittain. Näitä arvoja on myös perussuomalaiset kannattanut Sipilän hallituksessa ja nyt sanon, että se koskettaa myös ihan tätä tämän hetken perussuomalaisia. Soinin selän taakse ei ihan joka asiassa voi livahtaa piileskelemään, vaikka se yllättävän hyvin on toiminut tähän asti. 

Perussuomalaiset kannattivat Sipilän hallituksen ohjelmaa energia- ja ilmastostrategiaa vuoteen 2030 (vns 7 2016) joka siis sisältää sekoitevelvoitteen ja ne seikat joita Marinin hallitus nyt toteuttaa. Ja ne ovat hyviä mutta tässä ongelmana on se, että nyt perussuomalaiset on kääntyneet päätöksiään ja järkevää kehitystä vastaan poliittisista syistä koska haluavat puhutella vaalikansaa valheellisesti halvan bensan avulla kehityksen sijaan.

Kehityksen joka johtaa paitsi kestävään kehitykseen myös liikkumis- ja kuljetuskustannusten vähenemiseen. 

Tavoitteen puolesta perussuomalaisissa äänestivät: 

Kike Elomaa
Teuvo Hakkarainen 
Olli Immonen 
Toimi Kankaanniemi 
Rami Lehto 
Leena Meri 
Jani Mäkelä 
Mika Niikko 
Jari Ronkainen 
Sami Savio 
Ville Tavio 
Ville Vähämäki