Perussuomalaiset pitää pakottaa syvään päätyyn – kutsu keskustelemaan

Olemme jälleen nähneet esimerkkejä siitä miten oikeistopopulismi toimii. Kun pitäisi puhua yhteiskunnallisista haasteista ja kehityksestä lehtien sivut valtaa keskustelu käytöksestä ja puhekielestä. Tämä ilmiö tulee pahenemaan koska perussuomalaisia haastetaan yhä enemmän tietopohjaiseen keskusteluun ja tekemään kompromissejä mikä on politiikassa olennaista. Perussuomalaisten politiikkaa perustuu enemmän mielipiteisiin kuin tietoon eri päätösten vaikutuksesta tai maailman tilanteesta. Ja koska politiikka perustuu mielipiteisiin niin vastaus kysymyksiin tulee olemaan yhä useammin alatyylinen kiroilu tai haistattelu. Tämä on tuttua yläasteelta jossa herkässä iässä olevat pojat yrittivät säilyttää kasvonsa ja olla kovia. 

Olen ainakin 100 kertaa kirjoittanut “en tästä itsekkään tykkää. Haluaisin keskustella asioista faktoilla ja syvällisesti mutta tähän tilanteeseen on pakko tarttua”. Tätä olen hokenut kun keskustelen lukuisilla palstoilla tuoden sinne faktoja keskustelijoiden käyttöön. Perussuomalaisten toiminta perustuu hyvin pitkälle keskustelupalstoilla olevaan kuplaan jossa ihmiset luulevat lukevansa tietoon perustuvia kommentteja ja mielipiteitä. Silloin ihminen saadaan uskomaan mihin vain ja antamaan mitä vain järjettömyyksiä anteeksi. Sokeat seuraajat. 

Olen keskustellut pitkään ja nyt näen muutoksen. Osa perussuomalaisen kannattajista alkaa epäilemään keskustelua koska faktojen puutteen vuoksi syyttelyt, kiroilut ja vainoharhaiset salaliittoteoriat lisääntyy jatkuvasti. Kun ajattelet otsikkoja perussuomalaisista niin koska olet viimeksi nähnyt jotain missä on oikeasti yhteiskunnallista hyötyä tuova aihe? Niinpä. 

Olen odottanut tätä muutosta ja tehnyt sen eteen työtä. Minulla ei ole mitään perussuomalaisia vastaan vaan taistelen aina sen puolesta, että päätöksiä tehdään avoimesti ja faktoihin perustuen ja sen, että niistä keskustellaan samalla tavalla. Perussuomalaisten keino hankkia kannatusta on epäisänmaallisin mitä voi kuvitella. Kansan jakaminen eri leireihin ja vihan nostattaminen toisia kohtaan. Mieti koska perussuomalaiset on tehnyt päätöksen joka olisi hyödyttänyt Suomen kansaa? Pistä postia jos keksit. 

Kutsun nyt kaikki keskustelemaan. Perussuomalaiset tulee pakottaa fakta pohjaiseen keskusteluun ja karaista itsensä olemaan välittämättä kiroilusta ja erittäin hyökkäävästä käytöksestä. Pyydän kaikkia mukaan verkkokeskusteluihin keskustelemaan levollisesti, fakta pohjaisesti ja toisia kuunnellen. Se on keino voittaa totuuden jälkeinen aika ja se hyödyttää meitä kaikkia.