Pääsin sitten ”anna hukkua” listalle.

On varmaan aiheellista selittää miksi tällä listalla olen. Jo vastatessani tiesin, että vastauksesta tulee kohua. Kysymys oli laadittu niin, että siitä varmasti saadaan kohu aikaiseksi eri tulkintojen takia. Alla on kysymys ja sen jälkeen minun vastaus:

13. EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset.

PERUSTELUT: Tähän ei voi mitenkään vastata ”samaa mieltä tai täysin samaa mieltä” koska emme voi ottaa tälläistä vastuuta. Me emme voi antaa sellaista kuvaa, että lisäämme resurssia aina kun määrät lisääntyy, eikä tästä saa tulla väylä joka ruokkii pakolaisuuteen liittyvää rikollisuutta. Meidän tulee kertoa selkeä säännöt ja käytännöt jonka mukaan me toimimme ja miten kohtelemme niitä jotka pelastamme. Tämä tuntuu jollakin tapaa pahalta sanoa mutta olemme jo huomanneet, että uset hyvät pyrkimykset kääntyvät helposti meitä vastaan. Meidän ei tule missään tilanteessa luopua ehdottomasta ihmisarvon kunnioittamisesta, eikä hädänalaisten auttamisesta mutta se tulee tehdä sovittujen sääntöjen mukaan ja ennakoitavasti.

Minä tulkitsin kysymyksen niin, että EU:n tulee pelastaa kaikki, siis kaikki. Totta kai pelastamme kaikki jotka tiedämme ja jotka paikannetaan. Se on sanomattu selvä. Mutta jos teemme lausuman jossa sanomme, että pelastamme kaikki ja otamme siitä vastuun niin otamme vastuun valtavasta määrästä hukkumisia koska emme voi silti lunastaa lupausta. Samalla tuemme epävirallisia reittejä pakolaiseksi Euroopan alueelle eli rikollisuutta.

Minä olen pyrkimässä luottamustoimeen tekemään ihmisten kannalta oikeita ja turvallisia päätöksiä. Pakolaisten osalta se tarkoittaa sitä, että me teemme yhdessä EU:ssa turvalliset ja ihmisyyttä kunnioittavat keinot hakea turvapaikkaa tai muuten pääsyn Euroopan unionin alueelle. Kun näin toimimme niin pakolaisten hyväksikäyttö vähenee ja pakolaiset saavat hyvää kohtelua.

Minä en tee politiikkaa ihmisarvolla vaan puolustan sitä kaikin voimin. Se tarkoittaa myös sitä, että puolimatkan ratkaisuja ei tehdä vaan luomme sääntöjä joiden mukaan järjestelmä toimii.

Täällä vielä se ”anna hukkua” lista.

http://www.migranttales.net/migrant-talesin-suomen-eu-vaaliehdokkaiden-anna-hukkua-lista/?fbclid=IwAR2DBx9fKl2-qOFC7DS2d1HPMDv1PF1B3uZOnWTpBYpL5F7TGRwXn6s9_0I