Miksi äänestäisit Niko Eskelistä eurovaaleissa?


Minulta on tätä kysytty paljon joten vastaan siihen nyt kirjallisesti ja pidemmin kuin sen voi tehdä keskusteluissa. Ääni yleensä edustaa kahta eri arvoa. Luottamusta ja ajettavien asioiden tai arvojen sympatiaa yhdessä äänen antajan kanssa. Luottamus ja sympatia muodostetaan usein loppujen lopuksi melko vähällä tuntemuksella. Pyrin nyt vastaamaan niin, että et äänestä “Nikoa säkissä”.

Pyrkimykset ja teemat

Minä en anna varsinaisia vaalilupauksia mutta kerron avoimesti mitä voin oikeasti tehdä ja aidot pyrkimykseni vaikuttaa Euroopan unionin kehitykseen, sekä ihmisten hyvinvointiin.

Minun teemat ovat

  1. Yritysten kansainvälistyminen
  2. Digitalisaatio ja alustatalous
  3. Mahdollistava ja turvallinen Eurooppa

Ymmärrän ja hyväksyn, että teemani saattavat on osin vaikeasti ymmärrettäviä. Varsinkin jos sinun historiassa tai kiinnostuksen kohteissa ei ole yrittämistä tai teknologista taustaa. En halua tarjota politiikan pikaruokaa vaan aitoa ja ihmisiä hyödyntäviä asioita.

Yritykset luovat hyvinvointia. Haluan puhua vastuullisen ja yhteiskunnallisen yrittämisen puolesta. Yritysten merkitys on toki tuottaa voittoa ja työpaikkoja mutta yritykset ovat niitä jotka voivat levittää hyvinvointia. Työn merkitys on meille tärkeää, paitsi palkkatulon takia mutta myös sen takia, että työ on keino ilmaista itseään. Yritys ja yrittäjä voi olla myös vastuullinen ja sen merkitys tulee yhä enemmän korostumaan, kunhan kuluttajat ohjaavat ostopäätöksiä yhä enemmän. Ja se tulee tapahtumaan.

Digitalisaatio ja alustatalous on todella merkittäviä asioita tulevaisuudessa. Tiivistettynä mitä ne tuottavat. Ne tuottavat palveluiden tasa-arvoa, riippumatta asuinpaikasta. Uusia mahdollisuuksia työskennellä ja tuottaa palveluita koko Euroopan alueelle, mistä vain. Ne tukevat kiertotaloutta ja ympäristöä säästävää liiketoimintaa. Lue lisää minun kotisivuilta. Ymmärrän, että aiheet on haastavia. Ja jos haluat ymmärtää vielä paremmin mitä ajattelen niin laita minulle viestiä niin keskustellaan tai soitan sinulle. Jos kuulut johonkin ryhmään tai yhdistykseen niin voin toki tulla myös tapaamaan jos vain kalenterit sopii. Voit myös tulla minua tapaamaan, löydät ajat ja paikat sivuston ”tule tapaamaan” valinnasta, yläpalkista.

Mahdollistava on tärkeä asia. Meidän tulee huolehtia siitä, että Euroopan unionin alue tarjoaa mahdollisuuksia tasa-arvoisesti. Ja siitä, että se todellakin tuottaa niitä. Tästä pidetään huolta hyvän lainsäädännön avulla ja tuomalla Suomen tarpeita, sekä vahvuuksia esiin.

Turvallisuus on meille tärkeää. Meidän tulee yhdessä jäsenvaltioiden kanssa huolehtia ulkorajoista, sekä Euroopan sisäisestä turvallisuudesta. Turvallisuus on myös ympäristöarvoja. Me kaikki haluamme elää ja kasvattaa lapsia turvallisessa ja puhtaassa ympäristössä.

Millainen olen ihmisenä?

Ehkä en ole paras arvioimaan itseäni mutta yritän. Minä olen energinen, aikaansaava ja salliva. Voisin myös sanoa, että olen ajatteleva ja yritän miettiä aina kokonaisuutta ja tekojen vaikutusta laajemmin yhteiskunnassa, sekä ihmisten elämässä. Olen myös rohkea astumaan esiin, enkä juurikaan välitä mitä minusta ajatellaan kun tiedän ajatusteni ja tekojeni olevan oikeudenmukaisia.

Minä pyrin herättämään ihmisiä ajattelemaan ennen kieltämistä tai hyväksymistä. Itsekritiikki ja itselle nauraminen ovat tärkeitä arvoja. Me kukaan ei olla yksin oikeassa ja meidän tulee olla yhtenäisiä. Kannatan sitä, että sisäiset suhteet ja ymmärrys mahdollistaa asioista kiihkeän keskustelun. Mutta aina loppujen lopuksi sovimme ja päätämme yhteisen suunnan.

Minua on keitetty jo monissa kohdin elämää eri keitoksissa, joten en pelästy vähästä, enkä lähde seuraamaan helposti ketään vaan pidän oman linjan. Eletty elämä on opettanut minulle mikä on tärkeää ja mikä ei ole tärkeää. Olen kohdannut sairauksia, köyhyyttä mutta myös valtavia onnistumisia ja rikkautta.

Mitä äänelläsi saat?

Äänelläsi saat Euroopan unioniin edustamaan ihmisen joka osaa ajatella kokonaisuutta ja ihmisten hyvinvointia. Saat henkilön joka pitää linjan, eikä ole ostettavissa. Saat henkilön joka on taitava verkostoitumaan ja luomaan mahdollisuuksia Suomen yrityksille, sekä luomaan Euroopan unionin alueesta yhä yhtenäisempää kotimarkkinaa.

Saat avoimen ja helposti seurattavan ihmisen joka ei muutu oli asema mikä tahansa. Minä lupaan ja tiedän säilyttäväni maalaisjärkeni kaikissa tilanteissa.

Saat isänmaallisen ihmisen joka osaa kuitenkin ymmärtää yhteisöllisyyden merkityksen ja sen, miten tärkeä meidän on kuulua suurempaan yhteisöön. Mutta Suomen itsenäisyydestä ja identiteetistä minä en luovu. Se on meidän vahvuus.

Moni äänestää taktikoiden eli kuka pääsee ja kuka ei. Minä olen poliittisen urani alkuvaiheessa ja sen jatkoa vahvistaa jokainen ääni. Edustajiksi valittavat henkilöt on vain osa poliittista työtä ja yhteiskunnallista vaikuttamista. Jokainen ääni minulle vahvistaa sitä työtä jonka olen aloittanut. Ajattelun, kuuntelun ja keskustelun osaamisen vahvistamista yhteiskunnassa. Minä en tee tätä edustajan paikan takia vaan yhteiskunnan ja meidän jokaisen takia.

Miten voit auttaa?

Voit auttaa minua lukemalla kirjoituksiani, kommentoimalla ja jakamalla niitä. Sen voit tehdä Facebookissa ja niissä medioissa joissa itse olet läsnä. Lukemaan sen takia, että voit varmistua ymmärtäväsi minua ja voimalla asettua sanojeni taakse.

Voit puhua minusta ja ajamista asioista ystävillesi ja lähipiirille. Minulle on tärkeää, että jokainen käyttää hetken aikaa lukeakseen ajatuksiani ja tavoitteistani. Se nostaa yhteisöllisyyttä ja yhteisymmärrystä.

Luonnollisesti äänestämällä minua. Mutta tee se itsesi ja yhteiskunnan takia. Jos minut valitaan niin haluan olla siellä edustamassa meitä, en itseäni.