Koronasta kepeästi

Tilanne on kriittinen mutta me kaikki tarvitsemme välillä naurua tämän kaiken keskellä. Seuraavilla riveillä käsittelen koronaviruksen aiheuttamia tilanteita mustan huumorin keinoin koska onhan tässä tilanteessa aivan järjettömän koomisiakin piirteitä.  Kiitos ja anteeksi. 

Koronavirus lähti leviämään sieltä mistä saasteet ja krääsäkin tulee Eurooppaan, nimittäin Kiinasta. Koronavirusten alkuperä arvioidaan syntyneen käsittämättömästä tarpeesta syödä erilaisia eläimiä elävänä, tässä tapauksessa lepakoita. Onkohan tällä yhteys Suomessakin esille tulleisiin selittämättömästi räjähteleviin lepakoihin? Tosin Suomessa lepakoiden räjähtely liittyi puhtaaseen energiantuotantoon joka on joidenkin mielestä viherkommunistien hommaa ja salaliitto autoilevia kansalaisia vastaan. Hulluja ovat, lepakoiden syöjät ja räjähtelevistä lepakoista hourivat. 

Nyt ensi-iltansa saanut koronavirus on nimeltään SARS-CoV-2. Se saakeli kuullostaakin Kiinan poikien sähköauton seuraavalta sukupolvelta jossa on kattoikkuna ja kaikki herkut. Ainoa vain, että tämän saatuaan naapuri ei ole kateellinen vaan ampuu sinut pihalle ja heittää bensaa päälle. Sen verran meinaan on Suomessakin ostettu luoteja lisää kun tämä viritelty versio lähti leviämään. Tosin ei me niin hulluja olla kuin Amerikassa. Siellä ostettiin aseista hyllyt tyhjäksi ja valmistauduttiin lahtaamaan kaikki jotka vievät viimeiset vessapaperit kaupasta. 

Tämä koronavirusten GLX leviää nopeammin kuin poliitikon valhe ja poliitikon valheen vaikutusten lailla osa siitä saastuu ja sairastuu vakavasti. Suurin osa sairastuneista onneksi saa vain lieviä oireita, eikä edes huomaa sairastuneensa. Osa sitten sairastuu vakavasti ja osa valitettavasti menehtyy. Suurin osa menehtyneistä on ikäihmisiä ja se laittaa miettimään onko Kiinan poika keksinyt reseptin yhteiskunnan kyvylle ostaa enemmän muovimoskaa jota tuotetaan kivihiilellä. Niin, että jos ei nyt koronaan kuolla niin tukehdutaan saasteisiin kaikki yhdessä markkinatalouden upeutta huutaen. 

No joo. Mutta onhan tämä korona Suomessakin muuttanut paljon ja jopa tuonut ratkaisuja moniin ongelmiin. Nyt peräkammarinkin poika pesee käsiään enemmän kuin selaa Anttilan kuvastoa ja talouspaperillekin on tullut ihan uusia käyttötarkoituksia. Korona ratkaisi myös kertaheitolla vanhusten riistämisen kolikkoautomaateilla. Automaatit on nyt suljettu ja vanhukset saa rahoillaan ostettua ruokaa. Jos nyt sitten sitä ruokaa enää tarvitsee. 

Koronavirus osoittautui rajakkien märäksi uneksi. Nyt nimittäin on kaikki rajat kiinni ja kohta suljetaan jopa maiden sisällä alueita. Keskustan märkä uni voi tulla toteen, itsenäinen Kainuu jossa Sipilä kruunataan kuninkaaksi. Seuraavaksi Kiinalaiset pääseekin tänne kiipeämään kun Kainuun kuningas hyödyntää sukulaisten kanssa maaperää tehokkaasti. No, mutta takaisin rajakkeihin. Yksi kuuluisin rajakki on vajakki nimeltään Teuvo Hakkarainen. Teuvo on huutanut rajoja kiinni silloin kun on pystynyt äänteitä muodostamaan. Nythän vain kävi niin, että kun raja on kiinni niin Teuvo ei saa maahantuotua morsianta jonka hän hankki kehitysmaasta. Ja rajat sulki viherkommunistinen heppatyttö hallitus. Tätä skenaariota ei olisi voinut keksiä edes Kärnän Mikko syötyään sienimuhennoksen lapin retkellä nuotion äärellä. Se on muuten sellainen homma, että Hakkaraisen Teuvon morsian on ankkurilapsi jos sukua tulee Suomeen perässä. No, tämän morsiammen tuomiseksi Teuvon tarvitsee asioida maahanmuuttoviraston kanssa. Parempi se on kuin edellisen morsiammen kanssa jonka asioita hoidettiin lastensuojelussa. Tai pikkujoulu deitit joiden asioita hoitikin poliisi ja syyttäjä Teuvon rentoutuessa kansalaisten rahoilla sairauslomalla. 

Joo, maailma on tullut hulluksi. No, korona GLX:n kanssa on tuttuun tapaan kiistelty ihan kaikesta mitä on keksitty. Kaikki on tehty väärään aikaan. Liian myöhään ja liian aikaisin. Vähän sama kuin maahanmuuttajat jotka tulevat tänne elämään sosiaaliturvalla ja vievät meidän työpaikat. On se hullua. Ainoa mikä on täysin varmaa on se, että Suomessa on käsittämätön määrä virologian tohtoreita. Ja niillä kaikilla on loputtomasti aikaa julkaista tutkimuksia facebookissa yhtä aikaa ja vielä ilman apurahoja. Tästä oppia yliopistoille ettei tarvitse niitä kaiken maailman dosentteja turhaan pitää viisastelemassa. Itse asiassa koko yliopisto käsitteen voisi kyseenalaistaa. Professuurit voisi hyvin olla vaikka R-kioskilla jossa ne olisi koko kansan saatavilla. Punanen nortti ja yks professuuri, kiitos. 

Koronavirus hoiti kerralla myös metsäteollisuuden haasteet. Ei nimittäin tarvitse keksiä mitään innovaatiota pitkään aikaan. Suomalaiset reagoi koronaviruksen uhkaan pyyhkimällä takapuoltaan tavalla jota ei historia ole ennen todistanut. Kerrostalot ja parvekkeet on kaikunut yhteisesti esitettyä musiikkia jolla on peitetty ihmisten huuto vessassa kun rupiseen takapuoleen on läimästy käsidesiä varmuuden vuoksi. Suomi elää metsässä ja metsästä mutta takapuoli on puhdas. 

Kansalaisia koronavirus on yhdistänyt ja olemme oppineet ottamaan vastuuta itsestämme ja toisista. Olemme toteuttaneet ohjeiden mukaan lähikontaktien välttämistä. Tai no, mitä nyt puolet suomalaisista jotka ryntäsivät lappiin välttelemään ihmisiä takaapäin. Kaikista helpoiten vakavasti sairastuu ikäihmiset ja heille hallitus rapsautti oikein oikein kunnon karenssia eli vahva suositus olla kotona. Ihan vaan sen takia etteivät he sairastuisi. Sehän pomppasi ja sodista, mustasta surmasta ja maalaispuolueesta selvinneet lähtivät joukolla toteuttamaan itseään. Kuin taikaiskusta kaikki kokivat pakottavaa tarvetta nähdä Helvi, käydä kaupassa joka päivä, joogata ja aloittaa crossfit. No, muutenhan me Suomalaiset ollaan jo synnytty eristykseen mutta onhan se vaikeaa kun se kielletään. Ihan sama kuin naama. Jumalauta kun on ihana oikein kunnolla sivellä naamaa, työnnellä sormia pään eri reikiin ja koittaa lähteekö silmät vetämällä irti. Siis jos sitä ei suositella tehtäväksi. On meillä vaikeaa mutta naapurille en perkele vieläkään puhu vaan murisen. Tiedä vaikka sillä olisi korona. Autonkin vaihtoi taas, velaksi varmaan. 

Kyllähän me ollaan jo opittu paljon. Huomattiin kaikki melkein yhtä aikaa, että kouluissa on jumalauta opettajat. Ja siis ne oikeasti tekee niiden lasten kanssa siellä jotain. ollaan luultu, että lapsi oppii kun se kasvaa. Eikös aakkoset tule siinä samaan aikaan kun turvaistuin heitetään kierrätykseen levähdyspaikan metsään. Niin, koulut suljettiin. Tai paskat niitä mitään suljettu kun Suomessa päätäntä on jaoteltu niin, että kaikki saa päättää jotain. Nekin jotka ei edes halua. Suurin osa lapsista jäi nyt silti kotiin ja se generoi niin paljon wilmaista viestintää, että edes NSA ei ole pysynyt viestien perässä. Suomen oppilaitokset otti yhtä aikaa oikein kunnolla sellaisen digiloikan, että nivuset repesi kainaloon asti. Ne kaikista pienimmät ja räkäiset sai vielä jäädä hoitoon. Kuulemma koska siellä olevat hoitajat saa vähiten palkkaa ja konttaavia kansalaisia voi opettaa ja hoitaa vaikka koulutus oikeuttaa kappaleen sorvaamiseen. No, siinä sitten koululaiset ja vanhemmat katseli toisiaan samalla kun wilma lauloi takana nopeammin kuin minuuttitango lestadiolaisen hääyönä. Hyvinhän se on mennyt. Vanhemmat huomasi, että heillä asuu lapsia ja lapset ovat edelleen ovat kipeän tietoisia vanhemmistaan. Aina ei saa valita mutta aina voi valittaa. 

Ollaanhan me opittu paljon. Ja vielä enemmän tullaan oppimaan. Ehkä me tämän jälkeen osataan arvostaa toisiamme, ympäristöä ja elämää enemmän. Ehkä me yhdessä arvostamme enemmän maatamme ja valtiota jonka olemme rakentaneet. Hiljaista on nyt Orpon leirissä. Hiljentyneet on huudot “markkinatalous hoitaa” kun huudetaan valtiota hätiin ettei yritykset kaadu. Verotuskin kuuluu taas hyvinvointivaltioon, eikä olekaan kommarettein hommia. Ollaanhan me oppittu paljon ja opitaan lisää. Me opitaan vielä niin paljon, että meistä voi tulla viisaita. Ja kun me ollaan viisaita niin me pidetään huolta itsestämme ja toisista. Työnnetään kolikkoautomaatit kierrätykseen ja pyydetään vähäosaiset syömään hyväksikäyttämisen sijaan. Kaikki alkaa maksamaan veroja ja kun me kaikki maksetaan niin työläinenkin saa lapset yliopistoon ja rahaa säästöön. Ehkä me jopa aletaan suhtautumaan toisiin ihmiseen enemmän rakkaudella kuin pelolla. En tiedä, jos me joskus ollaan viisaita.