Jumalaa ei voisi vähempää kiinnostaa Jeesuksen seksuaalisuus

Räsäsen syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan korostaa taas ikiaikaista keskustelua uskonnon ja jumalkäsitteen merkityksestä. Jälleen kerran keskustelu perustuu melko paljon asenteisiin ja opittuihin asioihin joita toistetaan. Nämä asiat saavat kaikupohjaa eri näkemyksiä korostavilta ryhmiltä ja johtajilta. Taas eletään aikoja joissa voimme löytää yhtenäisyyden tai sitten korostaa uskontojen varjolla tehtyjä ristiriitoja vallan ja hallinnan saamiseksi. 

Ihminen on aina hakenut merkitystä elämälleen. Joku löytää sen työstä, joku lapsistaan, joku harrastuksista, joku alkoholista ja joku uskonnosta. Jotkut onnistuvat yhdistämään nämä kaikki elämäksi jossa uskonto luo omalla tavallaan ymmärrettävän kehyksen elämälle. Uskonnot ovat luoneet paljon hyvää mutta niiden varjolla on tehty historian pahimmat kansanmurhat ja rikokset. Uskonto on antanut selityksen käsittämättömän raaoille teoille ja vaikka niitä kukaan ei hyväksykään niin uskonto selittää ne. Toisaalta uskonnon ansiosta meillä on käsiteenä armo ja uskontojen varjolla on tehty ja tehdään valtavasti hyvää.

Uskontoja on maailmassa noin 10.000 ja jumalia noin 3.000. Luvut ei perustu tarkkaan tutkimukseen koska sellainen on mahdoton tehdä mutta nämä ovat arvioita. Jumalat ja uskonnot poikkeavat hyvin paljon toisistaan ja ne jakavat ainoastaan tarpeen hakea selitystä ihmisen olemassaololle. Osa uskonnoista on enemmän yhteiskuntajärjestelmiä jotka määrittelevät hyvin tarkkaan miten saa käyttäytyä ja miten toimia elämässä. Osa uskonnoista on niin sanottuja luonnonuskontoja joissa yleisesti korostetaan ihmisen olevan osa normaali luonnon kiertokulkua. Lienee tarpeetonta ja jopa eettisesti väärää riidellä siitä mikä uskonto on oikeassa tai toistaan parempi? Me tiedämme jo mitä se aiheuttaa varsinkin kun vastausta ei ole meillä kenelläkään. 

Jos katsotaan valtauskontoja niin niiden jäljet on veriset ja sisältää enemmän rikkomuksia kirjoitettua sanaa vastaan kuin niiden puolesta. Valtauskonnot itsessään toimii ristiriitaisesti koska maalliset henkilöt ylennetään jo heidän elinaikana hahmoiksi ja ihmisyys riisutaan pois. Vielä suurempi ongelma piilee uskontojen avulla tehtävää ihmisten manipulointia ja hyväksikäyttöä joka on totta vielä tänä päivänäkin. Vaikka uskontojen viesti tulkitaan tänä päivänä pääasiassa laupeuden ja suvaitsevaisuuden viestinä niin tietyissä kulttuureissa ja maissa uskonto on se polttoaine joilla kiistoja ylläpidetään. Kyse ei ole uskonnoista vaan maallisesta vallasta ja oman edun tavoittelusta. Uskonto on siihen paras koska se on yksi ainoita yleisesti hyväksyttyjä asioita joilla ihmisiltä voidaan vaatia rikkomaan toista vastaan ja tekemään asioita joita ei voi järjellä selittää. 

Jeesus oli aikansa kapinallinen ja hän oli mies. Se oliko Jeesus homo, hetero ja pukeutuiko hän naiseksi ja harrastiko hän ryhmäseksiä ei ole kovin merkittävä asia. Uskon, että myöskään Jumalaa asia ei juurikaan kiinnostanut. Nautintojen henkinen kriminalisointi ja omien taipumusten seuraaminen ei ole uskonnollinen asia. Se on niitä asioita joita uskonnot ovat käyttäneet ja käyttävät tänä päivänäkin ihmisten hallintaan ja valtaan. Raamattu ja muut pyhät kirjat pohtivat ansioituneesti moraalia ja yhteiskuntaa mutta ne ovat ihmisen kirjoittamia ja näin vain näkemyksiä. Ne ovat enemmän filosofisia pohdintoja jotka löysästi kietoutuvat sen aikaiseen kuvaan ihmisestä ja kollektiivisuudesta. Muistakaa, että armon käsite oli vasta rakentumassa ja ihminen haki itseään, kuten me teemme sitä tänä päivänäkin. Ihmiskunta tarvitsi kipeästi sääntöjä ja järjestystä ja sitä todella saimme kun uskonpuhdistukset alkoivat. Saimme sitä niin, että se on periytynyt näille päiville asti ja näkyy jokaisessa keskustelussa. 

Ihmisen aika on lyhyt. Jokaisen yhteiskunnan ja ihmisen perusongelma on se, että pidämme omaa aikaamme merkityksellisempänä kuin se onkaan. Ja kun alussa sanoin en tarkoita ainoastaan sinua tai minua vaan todella koko ihmiskunnan aikaa. Emme me tule olemaan ikuisesti maanpäällä tai olemassa ylipäänsä. Loppujen lopuksi emme pysty hallitsemaan ihmiskunnan kohtaloa vaan olemme niiden tapahtumien armoilla joita universumi on sisältänyt jo miljardeja vuosia. Mutta me voimme päättää miksi ihminen kehittyy jos se välttää tuhoutumisen seuraavien tuhansien vuosien aikana. Asutammeko kymmeniä planeettoja eri puolilla linnunrataa vai asummeko maanalla ja olemme sopeutuneet siihen. Se on meistä kiinni ja siitä mihin suuntaamme voimavaramme ja mitä teemme yhdessä. Tällä hetkellä kun katson yhteiskunnallista keskustelua olen vahvasti sitä mieltä mieltä, että ihmiskunta tulee tuhoutumaan ja viimeinen ihmisen ajatus on se, että turhaa, niin turhaa. Kaikki olisi voitu tehdä toisin. Me keskitymme väittelemään ja sotimaan toistemme kanssa siitä kuka saa harrastaa seksiä ja kenen kanssa. Me sodimme sen varjolla toistemme kanssa, että kenen Jumala on oikeassa vaikka sodassa Jumala on kaikkien puolella. Me vainoamme ihmisiä sen takia, että he käyttävät mekkoa vaikka ovat miehiä.

Minun Jumala on suvaitseva, suvaitsematon, hellä, raaka, välittävä, välinpitämätön ja kaikkea sitä mitä meille on annettu. Ei häntä juurikaan kiinnosta se meneekö Pertti naimisiin Pekan kanssa tai pukeeko Martti mekon ja meikkaa. Eikä häntä kiinnosta tappaako Pertti Pekan kännissä viimeisen ryypyn takia. Ei, ne ovat asioita jotka kiinnostavat meitä, ei Jumalaa. Me ihmiset tarvitsemme järjestyksen omaan elämäämme ja kehitykseen. Tällä hetkellä yhä nouseva yhteisymmärrys on tasa-arvo ja yhtenäisyys mutta tuhannen vuoden päästä me voimme elää täydessä anarkiassa jossa tasa-arvoa luo voima ja toisen hengenriistäminen on hyväksytty keino hoitaa keskinäisiä suhteita. Se riippuu vain siitä oppiiko ihminen ajattelemaan itse vai seuraako hän edelleen johtajia joiden todellinen tavoite on saada valtaa ja hallintaa itselleen. Ei Jumala luo maan päälle mitään, me luomme. Me voimme päättää mitä haluamme ja miten asioihin suhtaudumme. Me voimme olla itsekkäitä ja tuhota maapallon ja toisemme tai sitten päätämme hyväksyä muut ja elää ihmiskuntana pidempään. Minulle keskustelu siitä onko homoseksuaalisuus hyväksyttävää ja saako sukupuolta vaihtaa on vain kehittymättömän ihmiskunnan merkki. Ihmiskunnan joka on kehittynyt enemmän tuhoamaan kuin rakentamaan.