Elokapina tarjoaa vaihtoehdon vihapuheelle 

Elokapina teki ensimmäisen onnistuneen sulun Mannerheimintiellä, josta siirtyivät Unioninkadulle. Täytyy sanoa, että ihan alussa pidin elokapinan toimintaa heikkona mutta nyt he osoittivat sitoutuneisuutta asialle ja pysyivät rauhallisina. Uskoisin, että useiden maiden tapaan sulkuja ja tempauksia on tulossa lisää. 

Elokapina on helppo tuomita ja varsinkin perussuomalaiset tuomitsee rajusti elokapinan mutta syy on eri kuin mitä voisit kuvitella. Syy on se, että elokapina vie huomion pois oikeistopopulismilta jonka käyttövoima on etnonationalismi eli vihan herättäminen tiettyjä ryhmiä vastaan. Nimittäin jos elokapina onnistuu siinä mitä tekevät niin he vievät huomion ja rasismin sijaan alamme riitelemään elokapinan keinoista puolustaa ympäristön tilaa ja sitä kautta aiheesta nousee laajempaa keskustelua. Ja kuten olemme saaneet havaita sillä saadaan vahvaa vastusta ja vahvaa kannatusta. Perussuomalaisetkin on noussut suureksi puolueeksi vain rasismilla ja vastustamalla yhteiskunnan toimintoja. Elokapina haluaa luoda vastakkainasettelua ympäristön puolustamisen ja ylikuluttamisen välille. 

Vai miksi muuten Tynkkynen oli kerjäämässä huomiota itselleen syyttämällä elokapinan henkilöitä lainrikkojiksi? Mitä he toki ovatkin ja valmiita ottamaan seuraukset vastaan jotta saavat ympäristön tilaa nostettua keskustelunaiheeksi. Ihan kuten Tynkkynen on ollut valmis ottamaan tuomion siitä, että on leimannut ihmisiä ihonvärin ja kansalaisuuden mukaan huonommiksi etnonationalismin oppien mukaan. 

En kannata elokapinan keinoja mutta en myöskään kannata perussuomalaisten keinoja ja taatusti taas kannatan elokapinan asiaa ympäristön tilan ja ylikuluttamisen keskustelun lisäämiseksi. 

Haluan provosoida sinua kaikin keinoin olemaan tästä jotain mieltä ja vahvasti. Tämä toimii samoin kuin oikeistopopulismi, myös vahva vastustus lisää kannatusta. Tsemppiä elokapinan ihmisille, vaatii pokkaa olla täysin rauhanomaisena asian takana ja suunnitellusti rikkoa lakia.