Ano Turtiaisen rehellinen rasismi on Halla-ahon ongelma

Perussuomalaisten komeetta Ano Turtiainen tuli Twitterissä ulos äärirasistisella julkaisulla liittyen George Floydin väkivaltaiseen kuolemaan. Samalla kansanedustaja Ano Turtiainen tuli paljastaneeksi ettei tiedä tai ymmärrä tasa-arvon toteutumisesta Yhdysvalloissa. Tämähän ei toki ollut ensimmäinen kerta kansanedustaja Turtiaiselta kun avoin rasismi leimahtaa päivityksissä. 

Eduskuntaryhmän PJ Ville Tavio kiirehti kertomaan, että tämä on sopimatonta ja asia käsitellään ryhmäkokouksessa. Aikaisemmin kansanedustaja Turtiainen on nämä lähinnä kuitannut toteamalla “että tässä porukassa tuomio on vain sulka hattuun” ja näin se äänistä päätellen on ollutkin. 

Kansanedustaja Turtiainen ei toki ole ainoa joka äärirasistisia kommentteja on avoimesti jakanut. Perussuomalaisilla tätä samaa linjaa löytyy hyvin yleisesti kaikilta joiden takana on Suomen sisu niminen yhdistys. Kansanedustaja Peltokangas on ollut yksi näistä kunnostautuneista jonka päivityksistä Tavio ei julkisuudessa ole puhunut mitään. 

Homma on niin, että edustaja Turtiainen avasi verhoja liikaa ja siitä tulee ongelma Halla-aholle joka puolueen puheenjohtajana pyrkii valtaan toteuttaakseen arvomaailmaansa Suomessa. Hyvin harva Suomalainen jakaa Suomen Sisun ja perussuomalaisten johdon arvomaailmaa joka ulkoisesti on isänmaallisuutta mutta todellisuudessa se koostuu etnonationalistisesta totalitarismista. Immonen, Halla-aho, Tavio, Purra ja muut Suomen sisulaiset pystyvät pitämään puheensa vielä jotenkin kurissa ja viemään keskustelun kovenemista askel askeleelta kohti avointa rasismia ja etnonationalismia. Juuri tämän takia meidän tulee ehkä olla kiitollisia edustaja Turtiaiselle ja Peltokankaalle jotka ovat avoimesti rasistisia. 

Nyt perussuomalaisten johdolla on käsissään ongelma. Jos edustaja Turtiaiselle langetetaan tuomio joudutaan tuomitsemaan menneet ja tulevat rasistiset ulostulot. Lisäksi keskustelun raaistumisessa  otetaan takapakkia ja osa vuosien työstä menee hukkaan. Mutta suurin riski Halla-aholle ja perussuomalaisen sisulaisille on se, että kansa huomaa mille ovat äänensä antaneet ja mihin luottamuksella pyritään. Jos se ymmärrys leviää laajasti niin perussuomalaisten äänimäärä romahtaa. Nimittäin ei perussuomalaisten äänestäjä ole rasisti tai etnonationalisti, eikä ole koskaan ymmärtänyt mille ideologialle on luottamuksensa antanut.