SDP:n kuntavaaliohjelma on tylsä ja tarjoaa vain tylsää elämää

SDP julkisti 2021 kuntavaaliohjelmansa tänään sunnuntaina. Koko kuntavaaliohjelma kuvailee vain sitä mitä ihminen tarvitsee tylsään elämään eri elämäntilanteissa. Kuntavaaliohjelma ei kuvaillut ratkaisuiksi robotteja, botteja tai digitalisaatiota vaan hyvin tylsästi pitkäjänteistä kehittämistä ja toisista huolehtimista. Kuntavaaliohjelmassa ei myöskään ollut viittauksia eduskuntavaaleihin, fixitiin, liittovaltioon tai Suomen Venäjän suhteisiin. Merkillistä.

SDP:n kuntavaaliohjelma otti useassa kohdassa tylsästi kantaa siihen, että palvelut tarvitsevat ihmisiä, osaamista ja välittämistä. Lisäksi ohjelmassa tuotiin esille luottamuksen tärkeyttä ja yhteispelin merkitystä kuntien menestymiseen. Tylsää, ei tuollaista jaksa.   

Vielä tylsempää oli työn osuus. SDP haluaa huolehtia siitä, että jokaisella on mahdollisuus saada osaaminen jolla hakeutua unelmiensa työpaikkaan. Ja jos se työn löytäminen on vaikeaa niin SDP haluaa sitäkin vielä helpottaa kehittämällä yhä parempia malleja yksilölliseen tukemiseen. Opinpolkuakin pidennetään pakollisena ja sitten vielä halutaan tarjota mahdollisuuksia elinikäiselle oppimiselle. Siis tylsää koko elämä. 

Veroistakin puhutaan melko tylsästi. Yritykset tuottavat työpaikkoja ja työn tekeminen tuottavuutta jota kautta kunta saa verotuloja. On kyllä tylsää kuunneltavaa tuo. SDP haluaa, että kunnat toimivat joustavasti yritysten kanssa ja vieläpä sitä, että julkiset hankinnat hyödyntävät yrityksiä. Onhan se tylsää tuollainen yhteistyö julkisen sektorin ja yritysmaailman kanssa. Sitten vielä kehdataan kuitenkin sanoa, että kuntien kykyä tuottaa palveluita pitää tarvittaessa tukea jotta ihmisillä on oikein tylsää.

Jokainen on varmaan joskus käynyt lääkärissä? No, jos ei ole niin SDP haluaa kuitenkin turvata, että sinne pääsee. Onhan se tylsää mutta tarpeellista jos kerran haluaa siellä kunnassa elää tylsää elämää. Tylsää se kyllä on. Ja jotta sinne lääkärille nyt ei ihan koko ajan tarvitsisi mennä SDP haluaa vielä turvata kuntiin liikuntamahdollisuuksia ja yhteisöllisyyttä. Kirjastoihin ja kulttuuriin tylsästi viitattiin, on kuulemma tärkeää jos haluaa, että on oikein tylsää. 

Perheet ne vasta tylsiä onkin. On todella tylsää viedä lapset hyvään päivähoitoon johon voi luottaa. Ei mitään jännitystä. Olisi paljon hienompaa kun päiväkoti toimisi riskirahoituksella ja koskaan ei tietäisi missä se on ja onko se ja ketä siellä on. On kyllä tylsää tuntea ne ihmiset joiden kanssa lapset on tekemisissä. On se. Sitten kun on oikein tylsää niin tulee vielä harrastustakuu. Se vasta tylsää onkin kun on harrastus ja ystäviä, ystävät on todella tylsiä. 

SDP haluaa vielä näitä kaikille. Siis kaikille tylsää elämää. Eihän tätä voi ymmärtää. Tylsää on vauvoilla, lapsilla, nuorilla, aikuisilla, naisilla, miehillä, muunsukupuolisilla ja vanhuksillakin vielä. Eikä sekään riittänyt, SDP iski kyntensä myös vammaisiin ja heillekin halutaan ihan samaa tylsyyttä kunnissa. 

Ja tiedättekö mitä? SDP haluaa, että kunnassa voi kokea tylsyyttä kohtuuhintaisessa asunnossa. Varmaan liittyy kaavoittamiseen ja sen sellaiseen ja se vasta tylsää onkin. Se ei kiinnosta ketään. 

SDP on kyllä Suomen tylsin puolue. Tylsää elämää kaikille.