SDP arvopohja ja yhdeksänhäntäinen kissa

Taas olemme saaneet lukea siitä millainen arvopohja SDP:llä on. Miten Mikkel Näkkäläjärven rikokset vähentävät SDP:n arvopohjaa ja asettaa sen kyseenalaiseksi. No minäpä kerron ettei nämä tai kenenkään toimet vähennä puolueen arvopohjaa millään tavalla. SDP on suuri kansanliike johon mahtuu koko elämän kirjo ja näin se pitääkin olla. SDP:n arvoihin sisältyy vahvasti anteeksianto ja mahdollisuuksien antaminen. Lisäksi SDP:n arvoihin sisältyy myös luottamus ihmiseen ja ihmisen sanaan, sekä tekoihin. Sen takia SDP välillä kärvistelee kun luottamus petetään.

Anteeksianto ja mahdollisuus

Kirjoittelin jo ajatuksia Hussein Al-taeen tapauksesta, joka on vielä kesken. Kirjoitin siitä, että arvoihin kuuluu antaa anteeksi ja näin mahdollistaa henkilön kehitys. Se ei tarkoita sitä, että luottamus palautuu heti takaisin, vaan se työ jää usein anteeksiannon saaneelle henkilölle. Tämä ei tarkoita sitä, että henkilöä väheksytään tai muistutetaan jatkuvasti teoista vaan otetaan reilusti mukaan ja annetaan uusi mahdollisuus. Sen ansaitsee kaikki jotka ovat virheitä tehneet ja toisia vastaan rikkoneet. Tavalla tai toisella.

Mikkelin rikoksista eläinsuojelurikos oli kyllä eläinrakkaana ja kissoja palvelevana ihmisenä vaikeaa luettavaa. Ei tuollaista tekoa voi antaa anteeksi, eikä pidäkään. Sen sijaan me voimme ja meidän pitää antaa Mikkelille anteeksi. Hän on jo osoittanut kasvaneensa pojasta mieheksi ja kykenevänsä hoitamaan vaativia tehtäviä vastuullisesti. Ei anteeksianto aina ole helppoa, eikä sen kuulukaan olla mutta se kuuluu tähän mitä elämäksi kutsutaan. Ei myöskään kannata valehdella antavansa anteeksi jos ei siihen kykene. Anteeksianto on usein helpompi jos pääsee keskustelemaan asian läpi ja ymmärtää tilanteet ja taustat teon takana.

Ole avoin, ole rehellinen

Poliittisessa toimessa olevien henkilöiden taustat tulee melkein poikkeuksetta esille. Varsinkin jos kysymys on vähänkään negatiivisesta. Jos olet käyttänyt puolet elämästäsi hyväntekeväisyyteen niin se ei nouse kovin helposti esille vaan sen lehdistö kuittaa henkilön korostamisena. Näin hivenen karrikoidusti esiin tuotuna.

Jotta ei kompastuisi tämän kaltaiseen virheeseen niin poliittiseen luottamustehtävään hakeutuvan tulee olla aina rehellinen. Jos on tehnyt virheitä niin sitten on. Niistä puhuminen ja katumuksen osoittaminen kertoo oppimisesta. Se ei tarkoita sitä, että menneisyydessä pitää rypeä mutta poliittinen tehtävä on siitä merkillinen, että annat osan itsestäsi julkisuuden riepoteltavaksi. Asiat tulevat julki joka tapauksessa. Varsinkin puolueelle tulee olla rehellinen. Tämä sen takia, että puolue usein kärsii näissä tilanteissa ja ottaa kantaa oman ehdokkaan, jäsenen tai edustajan menneisyyteen. Siihen tulee saada varautua ja käydä asia läpi ennen lööppejä ja otsikoita. Ainakin minulle puolueen arvot ja puolueen hyöty on varjelemisen arvoinen asia. Se oli ennen minua ja se on minun jälkeen, toivottavasti parempana ja vahvempana.

Mikkel on kohdannut yhdeksänhäntäisen kissansa

Mikkel Näkkäläjärvi on käynyt menneisyyttä läpi varmasti useasti ja tekee sitä taas lähipäivinä. Minä olen erittäin onnellinen ja koen tyytyväisyyttä siitä, että hän löysi itsensä ja tavan olla osa yhteiskuntaa. Meillä kaikilla on elämässä monia eri tapahtumia ja ne kaikki kasvattaa. Uskon, että Mikkel on näiden ikävien tekojen takia vahvempi ja parempi poliittisiin toimiin. Ei poliitikon tarvitse olla pyhimys mutta hänen pitää olla taitava ja palvella ehdottomasti sitä tehtävää johon hän on valittu. Lisäksi hänen tulee olla sovittanut rikokset ja virheet, sekä olla kohdannut tekojen vaikutukset.

Kaikki esittämäni ei tarkoita sitä, että puolueen tulee vaieta omien jäsenten rikoksista tai rikkeistä. Vaikenemiseen ei myöskään ole syytä. Vaikka asiat on vaikeita ja tapahtunut menneisyydessä, niin vaikeneminen tai vähättely tulkitaan suosimiseksi ja peittelyksi. Jokainen pitää huolta omistaan ja näin pitää olla. Politiikassa meidän tulee kuitenkin näyttää esimerkkiä ja pyrkiä parempaan yhteiskuntaan, sekä luoda yhä parempaa ihmiskuvaa.