Politiikan tärkein tehtävä on yhdistää kansa

Politiikalla on useita päämääriä mutta niistä tärkein on yhdistää Suomen kansa, luoda sisäinen yhtenäisyys. Ilman yhtenäisyyttä ei ole taloudellista, sosiaalista tai henkistä menestystä. Ilman yhtenäisyyttä Suomen turvallisuus on vaarassa ja olemme alttiita vaikuttamiselle, sekä sisäisille ristiriidoille jotka lopettavat sen Suomen jossa me nyt elämme. 

Ilman yhtenäisyyttä emme pysty toimimaan eri yhteisöissä ja osana yhä pienenevää maailmaa. Innovaatiot, yritysten menestyminen, kauppasopimukset ja koko taloudellinen menestys on kiinni yhtenäisyydestä. Ilman yhtenäisyyttä emme pääse sopuun edes koulutuspolitiikasta joka luo sukupolvien välisen turvan ja kehityksen. Ilman yhtenäisyyttä jokainen uudistus ja muutos kohtaa vastarintaa. 

Suomen kansa on pieni, sisukas ja kekseliäs. Suomi on selvinnyt maailman tuulista ja myrskyistä ymmärtäen vahvuudet ja pitämällä kiinni yhtenäisyydestä. Suomen kansa on nojannut toisiinsa ja katsonut yhdessä eteenpäin. Ei aina olemalla samaa mieltä mutta aina kulkien samaan suuntaan. 

Yhtenäisyydellä on uusia uhkia. Ne tulevat kansamme sisältä ja niitä tuetaan ulkopuolelta. Meillä on poliitikkojen sukupolvi joka ei tähtää yhtenäisyyteen vaan valtaan. Poliitikkojen sukupolvi joka myy kansansa omien hyötyjen ja näkemysten vuoksi. Poliitikkoja joiden näkemys ei ole yhtenäinen Suomi vaan rikottu Suomi. Poliitikkoja jotka kertovat valheita ja antavat näkemyksiä jotka usuttavat ihmiset toistensa kimppuun. 

Suomi on selvinnyt monesta. Olemme yhdessä tehneet ihmeen, Suomalaisen hyvinvointivaltion jota kadehditaan ja sen yhtenäisyyttä on hämmästelty. Me selviämme täskin. Me opimme tunnistamaan viestin joka ei johda yhtenäisyyteen. Me opimme taas kuuntelemaan toisiamme. Me opimme taas keskustelemaan faktoilla. Me opimme taas ottamaan toisen huomioon ja me opimme huomioimaan yhteiskunnan, emmekä ainoastaan omaa hyötyä. Yhtenäisyys lähtee jokaisesta meistä. Politiikan ja kehityksen tärkein suunta ei ole poliitikko vaan jokainen kansalainen. Jokainen lause ja jokainen teko rakentaa tai hajottaa. Meistä jokainen päättää mitä haluaa tehdä. Luottamus on vaikeampaa kuin viha. On helpompi vihata ja syyttää kuin tehdä ja uskoa. On helpompi uskoa olosuhteita kuin muuttaa niitä. On helpompi luovuttaa. Mutta me emme luovuta. Mielipiteet ja henki on kääntymässä. Olen varma siitä. Yhä useampi herää huomaamaan mitä Suomessa tapahtuu. Yhä useampi tuntee, ettei tämä ole oikein. Yhä useampi miettii miksi, mikä on vialla? 

Suomi tulee olemaan taas yhtenäinen. Järki ja yhteinen hyöty voittaa. Me tulemme saamaan suuret uudistukset läpi ja me tulemme menestymään jatkossakin. Me tulemme taas pitämään yhä paremmin huolta kansasta ja sen heikoimmista. Me nousemme takaisin tasa-arvon ja yhtenäisyyden eturintamaan. Miksi uskallan sanoa näin? Miksi luotan tähän? Vain ja ainoastaan koska suomalaiset on aina noussut sortoa vastaan ja yhtenäisyyttä tuhoavaa kehitystä vastaan. Me olemme sen aina tehneet ja me teemme sen myös nyt! 

Kuuntele, ajattele ja keskustele!