Luetaanko galluppeja vai tehdäänkö töitä?

Jokainen lehti ja keskustelupalsta on täynnä juttua puolueiden kannatuksesta gallup-kyselyn perusteella. En ihan ymmärrä miksi näistä puhutaan nyt. Seuraavat vaalit on vuonna 2021 joten tämän hetken gallupeilla ei ole käytännössä mitään merkitystä. Se millä on merkitystä liittyy siihen miten hyvää ja reagoivaa politiikkaa onnistutaan tekemään. Siihen osallistuu koko eduskunta ja kunnat, ei vain hallitus. 

Eikös politiikka ole kansan takia?

Edellisellä hallituskaudella vastustettiin leikkauksia ja nyt vastustetaan sitä, että panostuksia koulutukseen, pienimpiin eläkkeisiin, päivähoitoon ja moneen muuhun asiaan lisätään jälleen. Nyt syytetään budjetin ylityksestä ja tuhlailusta vaikka niistä kumpikaan ei ole mitenkään merkittävästi lisääntynyt Rinteen hallituskaudella. Lehdet ja keskustelupalstat on kuumina EU:n huomautuksesta Suomelle siitä, että vaaditaan lisäselvityksiä budjetista. Hengenvedon jälkeen sitten vastustetaan EU:ta ja sanotaan, että EU vaikuttaa liikaa Suomen päätöksiin. Mitä ihmettä, koittakaa nyt herranjumala päättää.

Hommahan on niin, että eduskunta ja hallitus kokoontuu kansan takia. Luomaan kansan hyvinvointia ja sen ydin on palvelut.  Minun nähdäkseni hallitus ja eduskunta tekee juuri nyt sitä mitä pitääkin. 

Avainasemassa talous ja yleinen ilmapiiri 

Jos lehtiä lukee niin tuntuu, että kaikki menee päin helvettiä. Emme uskalla tehdä lapsia, opiskella ja jos uskaltautuu ulos niin tulee välittömästi joukkoraiskatuksi. Lihaa ei voi syödä ja kävellä pitää koska autoa ei uskalla ilmastonmuutoksen takia käyttää. Totuus on se, että meillä on asiat hienosti, jos vaikka lopetetaan se ruikuttaminen ja kääritään hihat. Epäkohdat ovat lisääntyneet ja raha uhkaa loppua monesta palvelusta. Emme ole kyenneet tekemään yhtään suurta uudistusta, jotka veisivät maan tilannetta oikeaan suuntaan. Niitä nyt tarvitaan, eikä piiperryksiä ja torvensoittoa. Nyt tarvitaan yhteistyötä ja yhteistä suuntaa, eikä Suomen tuhoamista poliittisten pyrkimysten takia. 

Maailmantalous on epävarmassa tilanteessa ja talouden ennustaminen on vaikeaa. Varmaa on ainoastaan se, että se tulee heijastumaan Suomen talouteen. Se osaltaan ratkaisee myös sitä onko vappusatasiin, kansan hyvinvointiin, koulutuspanostuksiin ja moneen muuhun tulevaisuutta määrittelevään palveluun varaa panostaa lisää. Näitä tehdään kansan takia, sinun minun ja meidän kaikkien takia. Se on politiikkaa ja se luo hyvinvointia.