Maltillisten perussuomalaisten tulee nousta äärioikeiston hyväksikäyttöä vastaan

Valtaosa perussuomalaisten kannattajista ja aktiiveista on kunnollisia ja rehellisiä suomalaisia jotka ei kannata äärioikeistolaisia arvoja. He ovat enemmänkin hyväksikäytettyjä niiden osalta jotka ovat vallanneet johtopaikat ja ottaneet näkyvyyden jossa politiikkaa tehdään vihalla ja populismilla. Nyt kun äärioikeistolaiset yhteydet nousevat keskusteluun ja moni alkaa ymmärtää miten paljon Suomen sisu ja muut äärioikeistolaiset järjestöt ovat kasvaneet ja käyttäneet valtaa perussuomalaisten kautta tulee tyrmistys ja epäusko. Se taas saattaa johtaa politiikan yhä vähenevään luottamukseen siinä ryhmässä joka katkerasti joutuu pettymään. 

Ongelman ratkaisu lähtee sen myöntämisestä 

Äärioikeisto on käyttänyt poliittista valtaa perussuomalaisten kautta ja siitä on hyötynyt lähinnä johdossa olevat perussuomalaiset poliitikot ja heidän lähipiiri. Tämä on aito ongelma ja siihen tulee löytää ratkaisu. 

Tärkein asia on se, että äärioikeistolaiselle politiikalle asetetaan nollatoleranssi. Sen onnistumiseksi perussuomalaisten tulee mitä todennäköisimmin tehdä sisäinen reformi. Eli siis se valtaosa joka on itsekin kärsinyt ja pelännyt äärioikeistolaisia tulee puhua ja yhdistyä näitä voimia vastaan. Näin voidaan vaihtaa johto jolla ei ole yhteyksiä Suomen sisuun tai muihin äärioikeistolaisiin järjestöihin. 

Ei kehitys häpeää tunne

Tiedän, että moni maltillinen perussuomalainen on häpeissään siitä miten on puolustanut vihaan perustuvaa politiikkaa ja täysin perusteettomia väitteitä. Häpeä on kuitenkin tarpeeton tunne vaan enemmän tulee tuntea ärtymystä siitä, että on tullut hyväksikäytetyksi. Menneisyydelle emme voi mitään joten on parempi elää tätä päivää, tehdä työtä tulevaisuuden eteen ja välttää virheiden toistaminen. 

Koko Suomi tukee maltillisia 

Te perussuomalaiset maltilliset ette ole yksin. Jokainen maltillinen suomalainen ja jokainen puolue tukee Teitä. Kun keskustelu alkaa ja kun se vapautuu niin ei Teitä tulla syyttelemään tai herjaamaan vaan auttamaan kaikin voimin. Jokainen suomalainen on ollut huolissaan epäterveestä ja vihaan perustuvasta politiikan teosta.